Kontrakt s BC Kolín bude vaším prvním profesionálním angažmá. Co ovlivnilo váš výběr, že jste se rozhodl jít hrát do Kolína?

BC Kolín prostě vypadá jako skutečná rodina fungující na základě blízkosti a úzké spolupráce s týmem, slyšel jsem skvělé věci o městu Kolín a okolních městech, stejně jako o české lize, a tak velmi žehnám za tuto příležitost. Také Ashton Mitchell mi řekl hodně o týmu, kde měl dobrou sezonu, takže to bylo snadné rozhodnutí podepsat smlouvu s Kolínem.

Popište nám svou předešlou basketbalovou kariéru. Kde jste hrál a co ovlivňovalo váš basketbalový rozvoj?

Začal jsem ve věku okolo tří let klasickým hraním v parku s míčem, později s různými týmy letní ligy. Na střední škole jsem hrál basketbal doma v New Orleans v Louisianě. Po střední škole jsem hrál na Nichollsově státní univerzitě po dobu dvou let divizi NCAA1 a pak jsem přestoupil na Angelo State University na poslední dva roky, což je divize NCAA2.

Jste třetím hráčem z New Orleans, který bude v Kolíně hrát. Dříve zde hrál Chad Barnes a Ashton Mitchell. Znáte se navzájem?

Mám skutečný blízký vztah s Ashtonem Mitchellem. Byli jsme na stejné střední škole a později také hráli ve stejné vysokoškolské konferenci. Je o pár let starší než já a vždycky byl pro mě vzorem. V průběhu těchto let mi vždy dával ty nejlepší rady pro rozvoj mé basketbalové kariéry. On mě také spojil s mým současným agentem, který mi hodně pomohl, jak se dobře orientovat v procesu hledání správného a vhodného týmu.

Jak byste charakterizoval sám sebe jako hráče? Jaké jsou vaše silné stránky? Cítíte se lépe na pozici rozehrávače nebo střílejícího rozehrávače?

Na univerzitě jsem hrál rozehrávače stejně dobře jako malé křídlo, takže se cítím dobře na obou pozicích, ale mojí předností je tah na koš a zakončení. Jsem dobrý nahrávač, stejně jako rád hraji obranu – to je to, co vyhrává zápasy. Jsem nemilosrdný protivník. Miluji vyhrávat a soutěžit na vysoké úrovni a udělám cokoliv, abych pomohl svému týmu vyhrát.

Co děláte rád ve volném čase? Jaké jsou vaše zájmy mimo basketbal?

Ve svém volném čase rád cestuji a poslouchám hudbu. Také jsem našel zálibu ve čtení knih o basketbalu. Ale nejraději ze všeho trávím čas s rodinou a přáteli při nějakém dobrém jídle.

Na závěr Bryan Hammond dodává: „Jsem opravdu rád, že jsem součástí tohoto skvělého týmu. Budu dávat spoluhráčům a trenérovi své maximální nasazení a výsledky se určitě dostaví." 

Ivan Martinec