Nučice – SKP Kolín B 1:6

"Před utkáním jsme měli díky svátkům trochu problémy se sestavou, ale vypomohli nám dva hráči z A týmu. Zápas v přímém souboji o druhou příčku v tabulce jsme zvládli, ale utkání jsme nezačali nejlépe. Naše první střela skončila na tyči a naopak první střela domácích otevřela skóre. Měli jsme sice hru pod kontrolou, ale vyrovnat se nám podařilo až v 9. minutě. Domácí kromě jednoho velkého závaru, kdy nastřelili tyč, následně břevno a další dorážku chytil Pluhař přímo na brankové čáře, se k ničemu zásadnímu nedostali. My jsme naopak měli mnoho šancí, ale Svoboda byl vždy pozorný nebo jsme situace nevyřešili gólově. Skóre 2:1 pro nás tak tedy bylo minimální. Domácí chtěli vyrovnat a začali se více tlačit směrem dopředu, což na druhou stranu mělo za následek, že jsme mohli útočit do otevřené obrany. Navíc v závěru hry nám domácí vlastními chybami umožnili skórovat a uskočit gólově až na rozdíl třídy," uvedl vedoucí SKP Kolín B Petr Kloboučník.

Branky: Chromý – Navrátil 4, Velčovský. Poločas: 1:2.
Nučice: Svoboda – J. Hervert, Chromý, Janouch, Miňovský, Pačes, Šulc, Zápotocký, Jelínek.
SKP Kolín B: Pluhař – Kotek, Soukup, Škopek, Šváb, Velčovský, Navrátil.

Borky liga – Kutná Hora 9:4

„Do utkání jsme vstoupili 
s hodně okleštěnou sestavou. Podařil se nám ale začátek, kdy se ve druhé minutě po přihrávce Puka prosadil Hanuš. V 9. minutě krásnou střelou prostřelil hostujícího brankáře Puk a o dvě minuty později Hanuš. Střeleckou parádu uzavřel v 15. minutě Mráček a bylo všem jasné, že se výsledkové překvapení konat nebude. Před pauzou se trefil znovu Puk a poločas skončil 5:1," uvedl vedoucí Borky ligy Jiří Gač.

„Ve druhém poločase se 
v rychlém sledu dvakrát trefil Mráček. Pak soupeř využil naší částečné únavy a místy nás přehrával a zaslouženě korigoval výsledek. Za naše barvy se ještě trefil Puk, který dával třetí a čtvrtou branku a završil konečné skóre na 9:4. V posledních sekundách ještě Puk mohl vstřelit svůj pátý gól 
z desítky, ale hostující gólman byl proti. Za hosty odehrál velmi dobré utkání Pašiak a Cink. Za naše barvy děkuji všem hráčům. V pěti to bylo pro kluky náročné," dodal Gač.

Branky: Puk 4, Mráček 3, Hanuš 2 – Pašiak 3, Mukařovský. Poločas: 5:1.
Borky liga: Cimpl – Hanuš, Mráček, Puk, Rajnet, Tafel.

Libodřice – Hero Kolín 5:1

„Úvod utkání byl z obou stran opatrný. Postupně jsme převzali aktivitu na naší stranu. Gólový účet otevřel Němec, který předvedl důraz před brankou. Další gól přidal opět Němec, který zakončil krásnou kombinační akci. Nadále jsme si vytvářeli šance a hosté téměř k ničemu nepouštěli. Do poločasu se po rohovém kopu krásnou střelou 
z dálky prosadil ještě brankář Kopecký. Ve druhém poločase jsme trochu polevili a hosté měli několik šancí. Na to jsme ale záhy odpověděli. Lanc chytře přepustil střílený centr Němce, který z úhlu překvapil hostujícího brankáře a zkompletoval hattrick. Krátce na to se dobře uvolnil a přidal čtvrtou branku. Jednoznačně muž zápasu. V závěru hosté pouze kosmeticky upravili skóre na konečných 5:1. I přes absenci několika klíčových hráčů jsme utkání zvládli a získali pro nás povinné tři body," konstatoval vedoucí Libodřice Marek Hovorka.

„Utkání proti týmu Libodřice pro nás bylo velkou výzvou, konečně se odrazit k lepším výsledkům, než které jsme měli doposud. Ze začátku jsme se snažili kvalitní obranou nepouštět soupeře do vyložených šancí, bohužel v přechodu do útoku jsme vytvářeli spoustu chyb. První poločas 
z naší strany nebyl ideální a i dvě obdržené branky nám tak trochu svazovaly nohy. Druhý poločas jsme začali aktivněji, ale bohužel se projevila velká nervozita a nemohoucnost vstřelit kontaktní gól. Naopak jsme další góly inkasovali. I přes nepříznivý vývoj utkání jsme se dále snažili kombinovat, naše snaha bohužel končila buď na střelecké nemohoucnosti našich útočníků nebo na výborně chytajícím brankáři domácích. 
V samotném závěru se nám alespoň podařilo vstřelit čestný gól," uvedl vedoucí kolínského týmu Hero Ondřej Chaloupka.

Branky: T. Němec 4, Kopecký – Vodička. Poločas: 3:0.
Libodřice: Kopecký – Hovorka, Lanc, Košík, Mikeš, Müller, T. Němec.
Hero: Bláža – Dedek, Eliáš, Belza, Chaloupka, Kareta, Vodička, Polívka, Kroutil.

Play or Die Kolín – Kouřim 11:7

Branky: Vlasák 4, Havrilko 2, Kovařík, Roth, vlastní, Mottajčík, Brant – Novák 3, Královský 2, Holub, Svoboda. Poločas: 7:4.
Play or Die: Černý – Brant, Havrilko, Kovařík, Mottajčík, Roth, Stempák, Teplý, Vlasák.
Kouřim: Stehlík – Burian, M. Havránek, Holub, Jirků, Královský, Novák, Svoboda.

Statistika

Pořadí: 1. Borky liga 18, 2. SKP Kolín B 15, 3. Nučice 12, 4. Kouřim 9, 5. Play or Die 7, 6. Libodřice 7, 7. Kutná Hora 3, 8. Hero Kolín 0.
Program 7. kola, sobota 9. ledna: Hero – Borky liga (15.30, hala 5. ZŠ), neděle 10. ledna: Libodřice – Nučice (17, Stap bar), Kouřim – SKP Kolín B (19.30, Stap bar), Kutná Hora – Play or Die (19.30, hala Bios KH).