Borky liga – Butabi 4:7

„Do utkání vstoupil s větší aktivitou soupeř, ale my jsme dokázali vstřelit branku. Hosté však rychle reagovali a bylo srovnáno. Poté jsme šli opět do vedení, ale brzy byl výsledek znovu nerozhodný. Závěr poločasu nám nevyšel a po střele z dálky jsme inkasovali. Hráči Věšáku dokázali své vedení navýšit v úvodu druhé půle na 4:2. Podařilo se nám snížit a pět minut před koncem zápasu vyrovnat, ale zvrat se nepodařil. Hostům vyšli dva brejky a v závěru potrestali naši hru bez brankáře, čímž nám uštědřili první prohru v ročníku," posteskl si brankář Borky ligy Marek Cimpl.

„Do zápasu jsme šli v okleštěné sestavě, ale soupeř na tom byl podobně a také nebyl v nejsilnějším složení," podotkl obránce Věšáku Ondřej Vaňkát.
„Od začátku zápasu jsme drželi míč, lépe kombinovali, avšak první jsme inkasovali, což nám psychicky nepomohlo. Po rychlém vyrovnání přišla další branka soupeře, kdy jsme inkasovali z velkého úhlu. Naštěstí jsme dokázali rychle srovnat a dostat se do tempa. Poločasový stav 2:3 uzavřel pěknou brankou Jirkovský," popsal první půli Vaňkát.

„Ve druhém poločase byl obraz hry podobný, jen soupeř se čas od času dostával blíže k naší bráně. Přicházely laciné fauly a následně nebezpečné přímé kopy. Z jednoho jsme dostali krásnou branku do šibenice. Při vedení 4:3 jsme bohužel znovu inkasovali gól z velkého úhlu a vypadalo to, že se bude opakovat věšákovský syndrom, při kterém nezvládáme závěry utkání a vypracovaný náskok ztratíme. Proti byl však mladý Kopáček, který patičkou může aspirovat na pomyslný gól roku. Vedení jsme ještě navýšili po krásné akci. Soupeř začal v závěru hrát vabank a zkoušel nás sevřít na vlastní polovině. Náš obranný blok byl však neprostupný, dále jsme neinkasovali a dokázali jsme ještě vstřelit poslední branku na 4:7," potěšilo Vaňkáta.

Branky: M. Puk 2, Tafel, O. Puk – Libor Křelina 3, Teslík, Jirkovský, Moravec, Kopáček. Poločas: 2:3.
Borky liga: Cimpl – Vohnický, Tafel, O. Puk, M. Puk, Hradílek, Hanuš.
Butabi: Teslík – Jirkovský, Kopáček, Moravec, Zajíc, Libor Křelina, Vaňkát.

Krampol – Přelouč 4:8

„Do zápasu jsme vstoupili špatně. Hned na začátku duelu jsme Mazákům nabídli trestňák z hranice pokutového území po druhé přihrávce brankáři. Toho hosté využili, navíc chvíli poté jsme faulovali opět na hranici vápna a z podobné pozice se Mazáci prosadili i podruhé. Do konce půle ještě dobře hrající Janecký přidal třetí branku. První půle příliš šancí nenabídla. Hosté dobře bránili a my se těžko dostávali do šancí," přiznal brankář Krampolu Denis Jeřábek.

„Zhruba do deseti minut druhé půle se nám povedlo vyrovnat, když skvěle hrající Ondra Kesner svým hattrickem srovnal. Nejprve jsme využili taktéž standardní situaci na hranici vápna. Poté Kesi doklepával do prázdné branky po odrazu od tyčky a třetí branku vstřelil střelou k tyči. Hosté si vzali time – out. Po znovuzahájení hry jsme brzy inkasovali, kdy se Janecký obtočil kolem obránce a jeho střelu směřující mimo branku si náš obránce nešťastně srazil do branky. Za chvilku nás navíc hosté přečíslili a zakončovali do prázdné branky. To, že nám opět takto během chvíle odskočili na rozdíl dvou branek, nás zlomilo. Poté jsme hru více otevřeli a ještě třikrát inkasovali. Mazáci vyhráli zaslouženě. Dobře bránili, my si za celý zápas příliš šancí nevytvořili. Byli efektivní v zakončení, kdy trestali naše chyby. My bohužel nenavázali na výborný výkon z minulého týdne," dodal Jeřábek.

„Doufám, že v takových výkonech jako v posledních zápasech budeme pokračovat i nadále. Pohled na čelo tabulky totiž napovídá, že závěr sezony bude ještě asi hodně zajímavý. Máme se tedy určitě na co těšit," konstatoval vedoucí Přelouče Václav Rokyta.

Branky: O. Kesner 3, Dvořák – Janecký 6, Novák, Vančura. Poločas: 0:3.
Krampol: Jeřábek – Biško, Hošek, O. Kesner, M. Kedršt, P. Kedršt, Kubizňák, Dvořák.
Přelouč: Záruba – Šanda, Hajn, Jedlička, Janecký, Jirka, Novák, Machačný, Vančura, Pokorný, Šimon.

Další výsledek: Řečany – Chvaletice 9:3 (Ludvíček 2, Rozsévač 2, Hostinský 2, Živný, M. Tichý, Š. Tichý – Doležal, Weisner, Fejl).

Pořadí: 1. Borky liga 19 bodů, 2. Butabi 15, 3. Řečany 15, 4. Přelouč 13, 5. Krampol 8, 6. Chvaletice 7, 7. Nučice 1.
Program 10. kola, sobota: Přelouč – Nučice (20), Krampol – Borky liga (21, Stap bar), neděle: Butabi – Řečany (20.30, Stap bar).