„S předvedenou hrou jsem vcelku spokojen. Odvedli jsme dva kvalitní výkony,“ uvedl trenér Pavel Beneš.

Na USK jste ještě minutu před koncem vedli o deset bodů, osmnáct vteřin o sedm, přesto jste prohráli v prodloužení. Co se stalo?
To je věc, kterou jsem předtím zažil ve svém životě jen jednou. Naprosto nepochopitelné individuální selhání, které nás stálo velmi důležité vítězství. Hráči si mysleli, že se již nemůže vůbec nic stát a šeredně se mýlili.

V Ostravě jste si napravili reputaci a vyhráli o dvacet bodů. Byla to dobrá náplast na smolnou porážku v Praze?
Výsledkově určitě ano, ale i v Praze jsme odehráli 39 minut opravdu dobře.

Do obou zápasů jste již nastoupili bez Pajoviče.
Ano, je to tak. S Pajovičem jsme se rozloučili z důvodů špatné výkonnosti, což především znamenalo – nedostatečný pohyb, nedůraz pod oběma koši, slabou bojovnost a velmi nízká čísla na obranném i útočném doskoku. K tomu jsme s ním na kurtu měli velké problémy s obranným řešením clony na hráče s míčem a zbytečně jsme tak museli chodit do rotací, které nám pak velmi oslabovaly herní obranný koncept. Tím pádem samozřejmě nemohl být na hřišti mnoho minut a i on sám se svým herním vytížením nebyl spokojen.

V kádru už nemáte ani Petra Šafarčíka, který odešel do mistrovského Nymburka.
Petr dostal zajímavou nabídku z Nymburka. Kolín má určitě finanční limity a ty si nemže dovolit překročit. S tohoto důvodu se s ním vedení klubu dohodlo na rozvázání smlouvy. Petrovi přejeme hodně sportovních úspěchů.

V Ostravě jste do hry nasadil nováčka Zollu, který zaznamenal dva body. O jakého jde hráče?
Zollo je hráč na pozici nižšího pivota a měl by především krýt záda Vojtovi Bratčenkovi. Jde o dynamického hráče, který je silný především na obranné polovině, doskoku a v přechodové fázi. Věříme, že pro náš tým může být časem přínosem a že si svou pozici určitě najde a vybuduje.

Nyní má NBL reprezentační přestávku. Jak ji využijete?
Určitě se budeme v první fázi věnovat regeneraci, poté musíme refrešovat fyzickou kondici, zapracujeme též na individuálních dovednostech a herních kombinacích. Cílem je se dobře připravit na závěrečnou část Kooperativa NBL a obsadit co nejlepší umístění, abychom se dostali do předkola play off.

Další utkání hrajete v sobotu 2. března. Doma přivítáte Hradec Králové, který naposledy porazil USK. Na vás v základní části také vyzrál. Jaký očekáváte duel?
Hradec již není stejný tým jako na začátku soutěže. Není moudré ho podceňovat. Ve svém středu má pět kvalitních cizinců, kteří společně s talentovanými českými hráči vytvořili kompaktní tým a na jejich výsledcích je to vidět. Utkání očekáváme velmi těžké, jelikož se Hradec, díky losu skupiny A2, dostal do herní pohody a předvádí kvalitní basketbal. My máme jediný cíl, a to se dobře připravit a v tomto i dalších utkáních zvítězit.