„Gratuluji trenérovi Kolína k vítězství. Výsledek průběhu ale asi úplně neodpovídá. Nicméně je to úplně jedno, je to prohra," konstatoval trenér Ústí Martin Stavěl.

„Děkuji za gratulaci. Už nějakou dobu mi nikdo negratuloval, protože jsme prohrávali. Už jsem skoro zapomněl, jaké to je zvítězit," uvedl trenér Kolína Predrag Benáček.

Souboj sliboval drama. Oba týmy totiž nastupovaly s bilancí pěti výher a deseti porážek. Po závěrečném klaksonu se nakonec radoval Kolín. „Cítím se dobře, stejně jako hráči. Vyhráli jsme konečně zápas," oddechl si po utkání Predrag Benáček.

Kolín od začátku vedl. Pouze dvakrát o vedení přišel, bylo to ale vždy na malou chviličku, navíc soupeř se vzdálil na rozdíl pouhého jednoho bodu. Když byl stav po třech čtvrtinách 54:55, kdekdo čekal drama. To však kolínští borci odmítli. Kolektivním výkonem vyhráli tuto část 23:6 a celé utkání o šestnáct bodů.

„Odehráli jsme zápas velmi bojovně. Stejný cíl jsme si dali i před posledními pěti zápasy, že nesmíme dostat od soupeře víc než 65 bodů, protože jenom tak jsme schopni vyhrát. Dnes jsme to dokázali hlavně obranou a bojovností. Ta bojovnost se nejlíp vidí na útočném doskoku. My jsme dnes měli 18 útočných doskoků a to určitě rozhodlo zápas, protože jsme dostávali druhou až třetí šanci na útok a proto jsme dali těch 77 bodů," podotkl Predrag Benáček.

„Dneska jsme odehráli 35 minut vyrovnané utkání, kdy se skóre přetahovalo. V podstatě to vypadalo, že ten zápas dojde až do otevřené nebo vyrovnané koncovky. Nestalo se," posteskl si Martin Stavěl.

„Hlavní důvod toho, že jsme prohráli, bych označil to, že jsme prohráli při té bídné úspěšnosti střelby z obou stran a taky jednoznačně útočná aktivita na útočném doskoku týmu Kolína. Osmnáct útočných doskoků při takovém skóre je rozhodujících. Hráčům jsme to říkal už v šatně, že pokud to neeliminujeme, tak ten zápas bude těžko vyhratelný, bohužel se tak stalo. Pokud už jsme ubránili, tak soupeř měl druhou, třetí i čtvrtou šanci. My jsme jich naopak dnes tolik neměli, to byl ten největší rozdíl mezi našimi výkony v posledních třech zápasech, kdy jsme 
v podstatě soupeře na doskoku předčili, proto jsme odehráli ty zápasy celkem slušně. Dnes jsme na doskoku prohráli úplně jasně a proto jsme prohráli zápas," dodal Stavěl.

„Dnes jsme hráli agresivněji a bojovněji. Zlepšili jsme obranu oproti minulým utkáním a největší zlepšení bylo dnes na obranném i útočném doskoku a z toho plynulo, že jsme nakonec vyhráli," řekl po utkání kolínský pivot Karel Aušprunk.

„Hráči Kolína víc chtěli a 
v důležitých chvílích si někdo vzal ten útočný doskok a byl 
z toho koš, nebo další šance. Za druhé to byla naše bídná střelba a zase ztráty," našel hlavní důvody porážky pivot Ústí Ladislav Pecka.

Allen skončil, nahradil ho McEachin

Kolín vyhrál šesté utkání 
v probíhající sezoně a posunul se v tabulce na deváté místo. Už u toho ale nebyl Antoine Allen, s nímž se vedení klubu dohodlo na ukončení smlouvy. Místo něho přivedlo Christophera Edwarda McEachina. Šestadvacetiletý Američan se uvedl parádně. Coby člen základní sestavy zaznamenal 17 bodů a stal se společně se Skinnerem nejlepším střelcem Kolína.

„Je to inteligentní hráč. Absolvoval s námi dva tréninky, pak dostal DVD s našimi signály a to mu stačilo k tomu, aby se je naučil," podotkl organizační pracovník kolínského klubu Filip Rytina.

„Samozřejmě nám pomohl McEachin, ale pro nás byla největší výhra, že dnes nehrál Allen," zdůraznil Predrag Benáček.

Ten ve čtvrtek odletěl zpět do Miami.