Do konce zbývalo 19 vteřin. Po oddechovém čase hostů zastavili domácí Mitchella pomocí faulu. Mitchell proměnil jeden trestný hod. Vzápětí se do stejné situace dostal Šiřina, ten ale nedal ani jeden. Vítězství Kolína ještě zpečetil Zuzák jednou šestkou. Šťastnějším týmem tak nakonec bylo kolínské Farfallino, které vyhrálo 69:67.

„Měli jsme štěstí. Kdyby Šiřina proměnil v závěru své dvě šestky, nevyhráli bychom," přiznal po zápase kouč Kolína Predrag Benáček. „Šli jsme mu naproti. K vítězství nás nasměrovala kombinovaná obrana, na kterou nebyla Opava schopna najít recept," pochvaloval si zkušený trenér a dodal: „Letos se nám zatím lepí smůla na paty. Bylo už na čase s tím něco udělat. Hráče musím pochválit. Výborný druhý poločas odehrál Martin Sýkora."

„Učíme se pořád roli favorita," začal s pozápasovým rozborem trenér BK Opava Petr Czudek. „Jakmile nám vypadne výkonem hráč základní rotace, je to okamžitě cítit," podotkl domácí kouč.

Jeho tým vstoupil do zápasu ospale. „Připadalo mi to, jako bychom hráli v Kolíně a vylezli po šesti hodinách z autobusu. Soupeřovi hráči kolem nás najížděli a my na ně koukali. Místo, abychom jasně dominovali, ukázali jsme Kolínu, že má u nás šanci," poznamenal Czudek.

Nakonec se ale Opavští rozjeli. „Druhá a třetí čtvrtina nebyly špatné. Vedli jsme o šest, o osm bodů.  Bohužel magickou desetibodovou hranici jsme nepřeskočili.  Ve čtvrté čtvrtině jsme se nedokázali dostat přes kombinovanou obranu soupeře, i když se nám občas vytvořila dobrá pozice ke střelbě, nedokázali jsme se trefit, devět bodů za poslední čtvrtinu je málo," uznal šéf opavské lavičky. „Závěr byl 
o štěstí, nedá se nic dělat, hráčům nemohu za dnešek vytknout, musíme zvednout hlavu a jít dál," uzavřel Petr Czudek.

Kolín se vítězstvím posunul na deváté místo tabulky. Toto umístění může ve středu vylepšit. Nebude to ale snadné, na domácí palubovce totiž přivítá druhý Prostějov. Podaří se mu zaskočit favorita?