„Nevím, jestli jsem nějaký takový zápas zažil a nevím, jestli ho ještě zažiji. Je to svým způsobem neuvěřitelné, z čeho jsme se dokázali vrátit," uvedl trenér Jindřichova Hradce Karel Forejt.

„Jindřichův Hradec si za svůj výkon ve čtvrté čtvrtině vítězství zasloužil," přiznal trenér Kolína Predrag Benáček.

Kdo zápas neviděl na vlastní oči, těžko takovému obratu uvěří.

Kolín si od začátku budoval náskok. Před čtvrtou čtvrtinou vedl ještě s luxusním náskokem 23 bodů, ani to mu však nestačilo.   Soupeř totiž 
v poslední části nastřílel 38 bodů, oproti třinácti domácích.

„Dostat za čtvrtinu 38 bodů, to je neuvěřitelné. Bylo umění takto dobře rozehraný zápas prohrát," hlesl Benáček.

„Všichni si mysleli, že je to už hotové, ale vyrobili jsme tolik chyb. Přestali jsme bránit a   doskakovat pod naším košem. Jindřichův Hradec je známý tím, že bojuje a to se projevuje útočným doskokem. V tomto zápase jich měl šestnáct. A na konci zápasu právě útočný doskok rozhodl. Hlavní příčinu vidím v tom, že jsme měli špatné procento trestných hodů, ztrát a především špatný doskok. Bylo to v hlavách. Stává se nám to. Je to většinou v případech, kdy soupeř vede třeba o osm bodů, nebo začne stahovat náš náskok. Hráči najednou začnou panikařit, začnou dělat jednu chybu za druhou a soupeř to trestá z protiútoků," dodal Benáček.

Kolín předvedl podobný kolaps potřetí v sezoně. Na USK sice takovým rozdílem nevedl, ale doma s Opavou mu k výhře nestačilo ani vedení o 24 bodů.

„Věřte mi, že bych byl zklamaný, i kdybychom třeba o šest bodů vyhráli. Prostě se nesmí stát, dostat 38 bodů za čtvrtinu. Ve sportu se takové věci a v basketbalu stávají, ale nám se to za patnáct kol stalo potřetí," podotkl Benáček.

O dokonalý obrat se postaralo především duo Američanů  Autrey – Robinson. Dohromady dali 38 bodů. V rozhodujících chvílích byli prostě všude. „Musím říct, že se projevila kvalita cizinců. Field neodehrál špatný zápas, na první pohled ani Hammond, ale Robinson a Autrey to vzali v rozhodujících chvílích na sebe. Závěr odehráli v pohodě a vlastně rozhodli," podotkl Benáček.

„Po prvním poločasu a po katastrofálním úvodu druhé půle jsem si fakt myslel, že se dneska neprobudí vůbec nikdo a musím říct, že tento tým znova ukázal, že má charakter a že se chtěl o to vítězství porvat. A je jedno, jestli jsme ho vyhráli, a nebo bychom ho prohráli o třicet, ale najednou tam bylo nasazení, které jsem do té doby postrádal a za to patří hráčům obrovský dík, že připravili všem našim divákům a celému našemu realizačnímu týmu takový zážitek," podotkl Karel Forejt.

„Několik zápasů, kdy jsme prohrávali o hodně bodů a dokázali to otočit, jsem zažil, ale abychom prohrávali před poslední čtvrtinou o 23 bodů a ještě to utkání nakonec vyhráli, to jsem asi opravdu nikdy nezažil," konstatoval autor čtrnácti bodů Jindřichova Hradce Stanislav Zuzák.

Na tento zápas se bude vzpomínat dlouho. Možná stejně dlouho, jako na zmiňované finále Ligy mistrů, které se hrálo v roce 2004.