„Chtěl bych pogratulovat svým hráčům za předvedený výkon. Nejen v druhém poločasu, ale v celém zápase," řekl po utkání trenér Kolína Predrag Benáček.

„Chci poblahopřát domácím k vítězství, hlavně k druhému poločasu, kde předvedli neuvěřitelný basketbal," ocenil trenér Pardubic Tomáš Bartošek.

Kolín se od začátku nemohl dostat pořádně do hry. Neustále musel dotahovat. Když se přiblížil na dostřel, Pardubice opět odskočily. Zářil hlavně Autrey, který nastřílel za první poločas devatenáct bodů. Jenomže po změně stran se skoro netrefil. To se přeneslo i na jeho spoluhráče.

Zato hráči Kolína střelecky dominovali. Především pak 
z trojkové vzdálenosti. Ve druhém poločase proměnili jedenáct trojek z patnácti pokusů. Díky tomu mohli slavit třinácté vítězství v Kooperativa NBL.

„Vypadalo to s námi zoufale, prohrávali jsme o šestnáct bodů. Proto jsme se rozhodli při oddechovém čase změnit obranu. Začali jsme hrát na pět malých hráčů. To přineslo výsledek. Věděli jsme, že bude trpět náš doskok pod košem, ale na minus šestnáct jsme museli reagovat. Byla to pak trojková smršť, která není běžná, která není standardní a stane se možná jednou za život nějakého hráče nebo trenéra. Měli jsme výbornou úspěšnost trojek a výborná byla hra. Rozhodla i zkušenost Jimmieho Hunta na rozehrávce. Také musím říct, že nás Michal Vocetka vrátil do hry svou úspěšností trojky. Tam to všechno začalo," dodal Benáček.

„Klíčové bylo, že měli ve druhém poločase úspěšnost trojek. To jim dalo ohromné sebevědomí, vrátilo je to do zápasu. My jsme v prvním poločase velmi dobře bránili, nutili jsme soupeře k těžkým střelám, byli jsme velmi dobří na doskoku, nedovolili jsme kolínským hráčům dokončit doskoky. Sami jsme se tím dostávali do rychlých protiútoků, dávali jsme dříve koše. Ale ve druhém poločase se hra otočila. Je vidět, že Kolín má velmi zkušený tým, plný zkušených hráčů. Nesesypali se, když jim to nevycházelo. Rozhodla vysoká úspěšnost střelby za tři body. To byla voda na kolínskou hru. My jsme navíc udělali sedmnáct ztrát, což je hrozně moc. Tak v těžkém zápase to rozhoduje," dodal Bartošek.

Bylo to nádherné trojkové představení. Když proměnil rozehrávač Hunt čtvrtou trojku v řadě, chytali se za hlavu spoluhráči, protihráči, diváci i někteří časoměřiči. Nikdo nemohl uvěřit takové palbě.

Hunt se bil v prsa, Ličartovský si zařval jako lev. V jeho podání jev nevídaný. Vždy soustředěný, a najednou nechal průchod svým emocím.

Byl to zápas, který nenechal nikoho chladným. „A takové zápasy jsou nejlepší pro lidi," poznamenal generální manažer Kolína Miroslav Sodoma.

Středeční duel byl také soubojem dvou účastníků Hyundai Final 4. Pardubice finálový turnaj Českého poháru 12. a 13. února pořádají, Kolín na něj velkolepě jako jeden 
z kvarteta účastníků poprvé 
v historii postoupil.

A v pátek se oba týmy v semifinále postaví proti sobě. „Myslím si, že ten zápas příští pátek bude mít o to větší náboj," konstatoval Michal Vocetka.
Náboj mít určitě bude.

Kdo se po něm bude radovat z postupu do finále?