Naposledy si poradili s USK Praha. Na domácí palubovce zvítězili 74:70. Byla to pro ně devátá výhra v řadě.

„Pražský soupeř hrál tradičně tvrdou obranu, bylo hodně kontaktů. Věděli jsme ale, co nás čeká a byli na to připraveni. Přestože v hale bylo velké dusno, hráči si s tím poradili a předvedli dobrý basket. Divákům se musel líbit a určitě se dobře bavili," řekl po utkání trenér Kolína Predrag Benáček.

„Z výher bych ale nedělal velkou vědu. Zatím jsme hráli proti týmům, které v loňské sezoně skončily v tabulce pod námi. Těžcí soupeři nás čekají na začátku sezony. Jedeme do Prostějova, Nymburka a máme doma Pardubice. Vzhledem k tomu, že budeme hrát bez tří hráčů, nečeká nás vůbec lehký rozjezd. Nebude hrát Číž, který má stále problémy s kolenem, a Horák, který si proti USK poranil zápěstí. A samozřejmě za nás nenastoupí Aušprunk," podotkl Benáček.

Právě na zranění některých hráčů reagovalo vedení klubu. Na dva měsíce přivedlo Srba Bojana Maleševiče. „Je to starší hráč, který bude hrát na rozehrávce. Nemůžeme si dovolit naskočit do ligy pouze s jedním zdravým rozehrávačem," objasnil Benáček.

K týmu se připojí v pondělí. Ve středu nastoupí po boku svých nových spoluhráčů k poslednímu přípravnému zápasu proti pražské Spartě.

Sestava a body: Kerr 16, Machač 14, Vocetka 12, Skinner 12, Horák 8, Bakić 7, Hunt 5, Rovenský, Ličartovský, Harčár, Bálek.