Místní basketbalisté totiž ukazují, že i bez velkých peněz se dá hrát v popředí tabulky. Důkazem toho jsou poslední dva zápasy v Mattoni NBL. Nejprve výhra v Děčíně a nyní doma nad Levicemi. A to je přitom tým, který se svým rozpočtem řadí hned za giganta z Nymburka.

„Před utkáním jsme si dali dva cíle. Prvním bylo to, že zastavíme dva vynikající pivoty Nuhanoviče a Simmonse. Myslím si, že se nám to povedlo. Taky jsme věděli, že mají jenom jednoho klasického rozehrávače, kterým je Kemp. Tak jsme ho v průběhu celého zápasu tlačili, hráli jsme presink. Předpokládali jsme, že už v závěru nebude mít tak štěstí. On se ale zranil a v závěru nehrál," uvedl trenér Kolína Predrag Benáček.

Od začátku to byla bitva na ostří nože. Ani jeden tým neutekl do výraznějšího náskoku. To se změnilo až na začátku třetí čtvrtiny. Zatímco domácí dali pouhých osm bodů, hosté ze Slovenska třiadvacet. Náskok soupeře byl najednou třináctibodový. S Kolínem to vypadalo zle. Již několikrát ale prokázal, že ho žádný nepříznivý stav nepoloží na lopatky.  Postupně začal ztrátu smazávat a za podpory skvělého publika 1:52 vteřin před koncem díky dvěma šestkám Boldse vyrovnal.

Hosté v té době hráli bez svého nejlepšího střelce Kempa, který si při jednom střetu poranil koleno. A bez něj byly Levice téměř neškodné. „To nám hodně pomohlo, využili jsme toho a zaslouženě vyhráli," podotkl Benáček.

Jeho tým v závěru ještě přiložil pod kotlem a nakonec zvítězil o devět bodů. Na domácí palubovce v této sezoně ještě neprohrál. Postupně porazil Jindřichův Hradec , Ústí nad Labem a teď i ambiciózní Levice.

„Gratuluji Kolínu k vítězství. I když mohlo to být dneska jinak, my jsme byli 32 minut možná lepším týmem, ale závěr jsme nezvládli. Myslím si, že to bylo hlavně díky zranění Willieho Kempa, který už pak nemohl nastoupit do zápasu. Tím jsme ztratili celou koncepci hry v obraně i v útoku. To byl asi rozhodující moment celého zápasu," uvedl trenér Levic Peter Bálint.

„ Kolín ale hrál až do konce, pořád věřil, bojoval. V závěru se mu to vyplatilo. My jsme v závěru udělali spoustu chyb a to nás stálo dobrý výsledek," dodal.

BC KOLÍN - LEVICE 90:81

Body: Bolds 23, Machač 16, Field 14, Zuzák 12, Gonzales 10, Radulovič 8, Jelínek 4, Benáček 2, Kříž 1 – Gottselig 19, Kemp 18, Nuhanovič 11, Bilič 9, Sýkora 7, Lehman 6, Simmons 5, Morávek 3, Mrviš 3. Rozhodčí: Vyklický, Macela, Linhart. Střelba za 2 body: 40/24:37/23. Trojky: 14/3:18/6. TH: 42/33:22/17. Fauly: 20:29. Doskoky: 35:17. 5 chyb: 39. Bolds (K). Diváků: 580. Čtvrtiny: 22:19, 25:26, 15:25, 28:11. Nejlepší hráč: Field Richard (K).