Jako první se na mistrovství představil v rozběhu na 60 metrů Vít Vinduška, kterému se jeho první mistrovský závod nadmíru povedl. Ve svém běhu sice skončil na třetím místě, což mu přímý postup do finále nezajišťovalo, ale jeho čas 7,47 s mu nakonec místo mezi nejlepší českou osmičkou zajistil.

Spokojený se svým vystoupením byl určitě také tyčkař Antonín Tvrzník, který si vylepšil halový osobní rekord na 275 cm a skončil na 12. místě, přičemž jen horší zápis ho dělil od osmé příčky.

Ve finálovém závodě na 60 metrů se bohužel Vítu Vinduškovi nepodařilo zopakovat čas z rozběhu a výkon 7,56 s znamenal konečné 8. místo. Ještě o příčku lépe skončila v soutěži výškařek Anna Pátková, která si výkonem 158 cm vyrovnala osobní rekord a stala se tak sedmou nejlepší skokankou v České republice.

Největšího sobotního úspěchu kolínské výpravy ale dosáhl v rozběhu na 300 metrů Šimon Kratochvíl. Hned v prvním ze čtyř rozběhů sice obsadil až třetí místo v čase 38,55 s a postup do šestičlenného finále měl jistý pouze vítěz, ale nikdo ze závodníků na druhých místech v dalších bězích nedokázal zaběhnout rychleji, a tak Šimon vybojoval postup do nedělního finále.

V nedělním programu startoval z Kolíňáků jako první Vít Vinduška v rozběhu na 150 metrů, ale zdaleka se mu nedařilo tak jako na šedesátce. Zaběhl čas 18,64 s a to stačilo jen na 21. místo. V následujícím finále běhu na 300 metrů se Šimonu Kratochvílovi, který před mistrovstvím prodělal onemocnění, podařilo i tak vybojovat pátou příčkou za 38,68 s nejlepší umístění kolínské výpravy.

Posledním kolínským vystoupením byl start štafety Šimon Kratochvíl, Jiří Synek, Štěpán Konvalina a Vít Vinduška v běhu na 4x200 metrů. Žákovské kvarteto dosáhlo v prvním ze čtyř běhů času 1:38,71 min., což je nový kolínský rekord v této kategorii, a obsadilo pátou příčku 0,99 s za medailí. Kolínští závodníci tak z Ostravy přivezli čtyři finálová umístění.