Středočeští záchranáři po dvanácté hodině vyjížděli k dopravní nehodě dvou osobních aut u Poděbrad, při které bylo zraněno pět dospělých a dvě děti.Čelně se tu srazily dva osobní vozy Opel a Citroën.

Záchranáři měli na místě tři sanitní vozy a přivolali si na pomoc dva vrtulníky letecké záchranné služby (z Prahy a Hradce Králové).

Obě děti byly těžce zraněné, při příjezdu záchranářů byly v bezvědomí a nedýchaly. U obou dětí záchranáři okamžitě zahájili resuscitaci. "Zranění tříletého dítěte byla natolik vážná, že i přes maximální úsilí záchranářů, byly všechny jejich oživovací pokusy bez odezvy. Lékař musel konstatovat jeho smrt," uvedla Tereza Janečková ze středočeské záchranky.

Půlroční dítě bylo za resuscitace předáno pražské letecké záchranné službě, která je předala ve Fakultní nemocnici Motol. Jeho stav byl v době předání v nemocnici kritický. Bohužel zemřelo na následky zranění v nemocnici.

Z pěti dospělých dvě osoby utrpěly těžké zranění. Ženu s mnohočetnými zraněními záchranáři transportovali letecky na traumacentrum do Hradce Králové. Muž, který měl také mnohočetná těžká zranění, byl převezen sanitním vozem na traumacentrum do Fakultní nemocnice Královské Vinohrady.

Další tři zraněné záchranáři převezli do kolínské (2 ženy) a nymburské nemocnice (1 muž).

„Okolnosti nehody a míra zavinění se nyní vyšetřuje,“ dodala policejní mluvčí Zuzana Tuzarová.