Na druhém konci telefonu byl zoufalý sedmapadesátiletý muž. Bylo jasné, že se rozhodl skoncovat se životem.
Začal doslova boj o každou vteřinu. Policie neměla příliš indicií, kde se muž nachází. Pouze sdělil, že se je v rozestavěném domě v malé obci u Kostelce nad Černými lesy.

Policie kontaktovala tamní obyvatele. Na základě jejich pomoci se jim po chvíli podařilo nalézt několikapatrový rozestavěný dům.
Tam už hlídka zahlédla pohybující se osobu. Jednalo se o spolupracovníka, kterého muž zřejmě také kontaktoval.
Popsal, že objekt už prošel, ale svého kolegu nenašel.

Přesto se všichni ještě jednou vydali opět do domu. „Během důkladné prohlídky objevila hlídka ve stropě otvor, ke kterému nevedla žádná přístupová cesta,“ popsala Martina Ulrychová z kolínské policie.

Po štaflích se vydali na půdu. Zanedlouho se ozval křik. „Okamžitě slezte, nebo skočím dolů!“ vyhrožoval hlas.
Policista musel jednat. Na sebevraha se vrhl. Bylo to na poslední chvíli. Muž už měl kolem krku uvázanou smyčku a chystal se skočit dolů.
Strhla se strkanice. Nakonec se všem třem podařilo zoufalého člověka zpacifikovat a sundat mu lano z krku. To už na místě byla i záchranka, která si muže převzala.

Co vedlo k takovému činu? Podle jeho slov tíživá životní situace, která se pro něj stala neúnosnou. O chvíli později se muž přiznal, že o sebevraždu se již jednou neúspěšně pokusil. Tehdy skončil s těžkými zraněními v nemocnici.

Před svým činem se navíc sebevrah posilnil alkoholem. „Muži bylo naměřeno 1,09 promile,“ řekla mluvčí kolínské policie.

Ze šarvátky si odnesli drobné oděrky i zachránci. Oproti lidskému životu jde však o zanedbatelnou maličkost. Co bude nyní s nešťastníkem? Snad konečně nalezne cestu ze své životní situace. „Chtěli bychom poděkovat spolupracovníkovi muže, který byl hlídce nápomocen,“ dodala policistka.