Z doposud neznámých příčin došlo na frekventované silnici, takzvané českobrodské, ke střetu tří osobních vozidel a motorky. Padesátiletý řidič felicie jel od Kolína na Prahu a odbočovala vlevo na Křečhoř. Za ní jel fiat, který řídil šestapadesátiletý šofér. Ten zezadu do felicie narazil. Poté se do havárie zapletl i devatenáctiletý motorkář, který jel také od Kolína. Aby toho nebylo málo, do karambolu se dostalo i audi řízené třiadvacetiletým šoférem jedoucí od Prahy.

Po střetu zastala vozidla různě "rozházená" po silnici. Požití alkoholu před jízdou vyloučila u všech zúčastněných dechová zkoška. Předběžná škoda je vyčíslená na 100 tisíc korun. "Příčina a míra zavinění jsou nyní předmětem dalšího šetření," dodala Petra Čimová z kolínské policie.

Policie na místě musela řídit dopravu kyvadlově. Havárie přispěla už k tak komplikované dopravní situaci přímo v Kolíně a na výjezdu z něj. Na hlavní křižovatce ve městě (Jaselská, Legerova, Žižkova) totiž v ten samý čas nešly semafory. Další nehoda se pak po čtrnácté hodině stala v Havlíčkově ulici v Kolíně. Tam se u jedné z čerpacích stanic srazily dva osobní automobily.