Událost se stala krátce před osmou hodinou poblíž železničního přejezdu ve směru na Kořenice. Nejdříve se tam srazila dvě auta, podle Zatloukalové však šlo jen o „pomačkané plechy", a tak ke kolizi nebyla volána policie. Poté projížděla úsekem řidička vozu Škoda Superb, která do jednoho z aut narazila.

„Bylo to jen ťuknutí. Paní vystoupila, šla se omluvit. Při tom do ní narazilo další auto," popsala okolnosti nehody mluvčí. Žena podle ní na místě zemřela.

Svědky tragické dopravní nehody byli v sobotu ráno kolem kolínští záchranáři. Ti zasahovali u srážky dvou osobních aut před vlakovým přejezdem. Záchranáři na místě vyšetřili dvě děti, které chtěli převést na kontrolu do kolínské nemocnice.

Když měli záchranáři obě děti naložené v sanitce, příjíždějící řidička v osobním voze narazila do jednoho ze stojících automobilů. Když vystupovala z auta, srazil jí další přijíždějící vůz. "Náraz odmrštil i naši sanitku na signalizační značení u vlakového přejezdu. Dispečink na místo okamžitě vyslal další sanitní vůz a lékaře ve voze rendez-vous z Kolína," popsala mluvčí středočeské záchranky Tereza Vojtová.

"Záchranáři, kteří byli na místě a celou nehodu viděli, okamžitě běželi pomoci sražené ženě, ta utrpěla
mnohočetná těžká zranění a nejevila známky života. Přes půl hodiny prováděli resuscitaci. Zraněnou ženu se však nepodařilo oživit a lékař konstatoval smrt. Nikdo jiný při nehodě zraněn nebyl. Děti byly
přeloženy do druhého sanitního vozu a převezeny do kolínské nemocnice k vyšetření po dopravní nehodě. Na stanoviště kolínské záchranné služby byl poslán záložní sanitní vůz. Celou situaci na místě komplikovalo náledí," dodala.