Dnes před devatenáctou hodinouvyjížděli záchranářik pádu muže ze skály ve Štěchovicích.Operační středisko na místo vyslalo rychlou zdravotnickou pomoc z Davle a rychlou lékařskou pomoc ze Zbraslavi.

Muž spadl přibližně z výšky dvaceti metrů a utrpěl frakturu stehenní kosti a horní končetiny. Zasahují lékař měl zároveň podezření na úraz hrudníku, pánve, břicha a bederní páteře. Vhledem k vážnému stavu pacienta byla na místo přivolána letecká záchranná služba. Pacient po příjezdu záchranné služby v bezvědomí nebyl, ale záchranáři jej uvedli do umělého spánku. "Pacient byl uložen a fixován ve vakuové matraci a byla u něj zahájena přednemocniční léčba," popsala Tereza Janečková ze středočeské záchranky.

Vzhledem k tomu, že zásah po celou dobu probíhal v nepříznivém terénu, byl na místo přivolán Hasičský záchranný sbor, který zdravotníkům pomohl přenést již zajištěného pacienta přes místní řeku Kocábu.

Vážně zraněný muž byl poté předán Letecké zdravotnické záchranné službě z Prahy k transportu na anesteziologicko-resuscitační oddělení ve Fakultní nemocnice Motol.