Dálnici na 66. kilometru u mostu u Svijan zahalil hustý kouř z požáru pneumatik. Ten hasiči zlikvidovali. V hustém dýmu ale bouralo 15 vozů. Právě pálení pneumatik a hustý dým je podle policie pravděpodobnou příčinou nehody.

Další příčinou nehody mohlo být i nepřizpůsobení jízdy stavu vozovky, v sobotu večer místy v regionu pršelo. Okolnosti hromadné havárie vyšetřují policisté.

Ilustrační foto
Praha-východ, pak Benešovsko. Je gang vykradačů domů zpátky?

Osm lidí se lehce zranilo

Při nehodě se zranilo 8 lidí. Podle informací záchranářů se jednalo převážně o lehká poranění.

Na místě zasahovaly záchranné složky ze Středočeského i z Libereckého kraje. „Pro účastníky nehody byl na místo vyslán evakuační autobus z Mladé Boleslavi,“ uvedla mluvčí středočeských hasičů Tereza Fliegerová.

Ilustrační foto.
Řidič srazil u Bondy centra dítě. Utrpělo vážná poranění

Záchranáři měli na místě tři posádky z Libereckého kraje a jednu z Mnichova Hradiště. Podle mluvčího záchranné služby Libereckého kraje Michaela Georgieva tři zraněné odvezli na traumatologickou ambulanci liberecké nemocnice, dva k ošetření do nemocnice v Jablonci, jednoho do Turnova a dva do Mladé Boleslavi.

Provoz na Prahu se podařilo obnovit okolo 21.30 hodin, ve směru na Turnov trvala uzavírka až do nedělí druhé hodiny ranní.

Smrtelná nehoda chodce s autem zablokovala Pražský okruh.
Ve stejném čase srazila auta u Prahy dva chodce. Jeden zemřel