Na operační středisko byla nahlášena dopravní nehoda dvou osobních automobilů na dálnici D1 směr Brno 13 km. Jednalo se o 1 OA ve svodidlech a druhé převrácené na poli. Po příjezdu na místo události bylo zjištěno, že se jedná o střet vozidla s divočákem.

Hasiči provedli protipožární opatření. Při nehodě byla lehce zraněna osádka vozu, které se ocitlo mimo silnici na poli.

Zasahující vozidla: RZA Opel Campo CAS 15 Mercedes

V17:35 hodin byla na operační středisko nahlášena dopravní nehoda dvou osobních automobilů a únik látek na vozovku na dálnici D1 směr Praha 5km. Po příjezdu na místo události bylo zjištěno, že se jedná o střet 2 OA. Poté, co první automobil přejel překážku na silnici, dostal smyk a prorazil si při tom palivovou nádrž. Druhé vozidlo narazilo do prvního a obě vozidla skončila v odstavném pruhu. Hasiči provedli protipožární opatření a posyp sorbentem. Při nehodě nebyl nikdo zraněn.

Zasahující vozidla: RZA Opel Campo CAS 15 Mercedes

V 18:34 hodin byla na operační středisko nahlášena dopravní nehoda osobního automobilu, které je na střeše na dálnici D1 směr Praha 12km. Po příjezdu na místo události bylo zjištěno, že se jedná o OA na střeše. Hasiči provedli protipožární opatření a automobil převrátili na kola. Při nehodě nebyl nikdo zraněn, přesto byla posádka automobilu převezena ZZS na pozorování.

Zasahující vozidla: RZA Opel Campo CAS 15 Mercedes

Zpracoval nstržm. Ivan Chalaš

nprap. Martin Šmejkal
Vyšetřovatel požárů ÚO Kolín