Řekněme si to na rovinu: podobná špína, očerňování, otevřené lži a hraní na nejnižší lidské pudy, to ještě v regionu v rámci předvolební kampaněk vidění nebylo. Lídr opozice vytáhl v jednom ze středočeských senátních obvodů před druhým kolem voleb své nechutné zbraně a snažil se zdiskreditovat dosavadního senátora, který je znám nejen ve svém domově v Dymokurech jako slušný a pracovitý člověk.

Muž, který se svědomitě stará o majetek, který se jeho rodině vrátil po sametové revoluci zdevastovaný komunisty. A který ve svých lesích, na polícha rybnících zaměstnává odborníky a stará se o přírodu jako málokdo.

Senátor Tomáš Czernin
Czernin zůstává senátorem. Kampaň byla hnusná, zíral jsem, co vytáhli, říká

Právě jemu vyčítal Babiš příjem legitimních dotací. Snad i voličům ANO muselo být jasné, jak absurdně to zní z úst člověka souzeného v přímém přenosu za dotační podvod. Útok na Czerninovu manželku pracující v charitativní organizaci byl pak něčím, za co se i v kultivované společnosti připouští přinejmenším pár facek.

Tyhle pomluvy a špína zněly především od samotného předsedy strany. Jeho kandidát spíše tiše přikyvoval a těžko říci, co se mu při prohlášeních jeho vůdce honilo hlavou. Každopádně se proti nechutnostem z úst svého předsedy neozval. I proto je jedině dobře, že nakonec druhé kolo dopadlotak, jak dopadlo.

Senátoři pro obvod Jičínsko a Nymbursko
Jičínský a nymburský obvod zastupovali zatím tři senátoři. Podívejte se kteří

Ve světle poslední zkušenosti ze středních Čech, ale i z Jihlavska, nezbývá soudnému voliči než věřit, že zmíněný hulvát si brzy vzpomene na slib z loňska, kdy prohlásil, že než být v opozici, radši v politice skončí. Výrazně by tím přispěl ke kultivaci celé společnosti.