deník.cz Chci zprávy do e-mailu
Chci předplatné
ZMĚNIT REGION

Monika Gondová

Editorka

archiv Moniky Gondové

Už na základní škole mi učitelka češtiny říkala, že mojí slohovku v hodinách ani číst nemusím, že si ji schová jako román na večer. Bůhví, jestli ty desetistránkové dětské nesmysly vůbec někdy četla. Už tenkrát jsem si na novinařinu myslela, nakonec jsem ale vystudovala obchodku se zaměřením na cestovní ruch. 

archiv Moniky Gondové

Do Deníku jsem nastoupila začátkem roku 2008. Ne jako píšící redaktor, ale jako inzertní poradkyně. Tam to bylo hlavně o tabulkách, číslech,… nuda. Zhruba po roce jsem se dostala ke kulturní rubrice. Ta mě moc bavila.

archiv Moniky Gondové

Potkala jsem spoustu zajímavých lidí a to nejen z kultury. Největší radost jsem vždy měla ze setkání s cestovatelem a fotografem Leošem Šimánkem. A to hlavně proto, že  jsem jeho knížky „žrala“ od malička. Moc rád vyprávěl o svých psech, kteří s ním cestují. Tak jsem si pořídila voříška Lahváče, abych nebyla pozadu.

archiv Moniky Gondové

Pár let jsem pomáhala i s kulturním servisem a nakonec skončila na místě editorky vydání. A to už je pěkná řádka let. Je to čas od času náročná práce, ale která není… Potkala jsem tu nespočet kolegů, kteří se stali postupem času dobrými kamarády. A o tom to je. Mým velkým přáním je, aby měl den 48 hodin, za těch současných 24 se nedá nic stihnout! 

archiv Moniky Gondové

Miluju zimu, skály, hory, strašně ráda cestuju, hudbou žiju a největší relax je pro mě dřina na zahradě. Hlavně na chalupě na Labské Stráni, kde si člověk nejvíc psychicky odpočine. Po sekání zahrady, rytí záhonů, práci na domě a lítání kolem dětí,  to pak člověku u rybníka „jedno“ točené vždycky chutná o něco víc.

< Předchozí
1 z 5
Další >

Nejnovější články redaktora:

Napište zprávu redaktorovi:

Potvrzuji, že odesláním tohoto formuláře vyjadřuji svůj souhlas se Všeobecnými smluvními podmínkami a beru na vědomí tyto Zásady zpracování osobních údajů společnosti VLTAVA LABE MEDIA a.s. („VLM“).

Seznamte se s šéfredaktory Deníků severních Čech:

Prozkoumejte jiný region ČR: