Předchozí
1 z 5
Další

Renata Drahovzalová: Už jako malá holka jsem chtěla být paní učitelkou

Renatu Drahovzalovou zná mnoho a mnoho dětí z její práce v Domě dětí a mládeže (DDM) v Kolíně. Mají ji rády stejně jako jejich rodiče.

Renata DrahovzalováZdroj: Deník / Michal Bílek

Už jako malá holka jsem chtěla být paní učitelka. V jižních Čechách jsem vystudovala střední pedagogickou školu, obor předškolní a mimoškolní pedagogika, a rok po jejím dokončení jsem se najednou ocitla ve středočeském Kolíně.

Renata DrahovzalováZdroj: Deník / Michal Bílek

V Kolíně žiji už 19 let, přesně půlku svého života, a stejný čas pracuji i v místním domě dětí a mládeže. Mou prací je naplňování volného času dětí předškolního a školního věku. V posledních letech se mi podařilo zaměřit se hlavně na keramiku a letos vzdělávám na keramických kroužcích 40 dětí ve věku od 4 do 14 let. V létě pak organizuji dva keramické pobytové tábory a se stejným zaměřením i jeden příměstský tábor. Keramika je mým velkým koníčkem a v loňském roce se mi podařilo založit si v tomto oboru živnost a začít vyrábět keramiku i soukromě, na zakázku.

Renata DrahovzalováZdroj: Deník / Michal Bílek

V DDM mám na starosti oddělení public relations a v roce 2018 jsem se stala zástupkyní ředitele. Organizuji také recitační přehlídku pro celý Středočeský kraj a studentskou divadelní přehlídku Zámecká prkna, soutěž Prima prvňák. Na své práci miluji pestrost a možnost být kreativní a zpětnou vazbu od rodičů a dětí, které, díky tomu, že k nám chodí ve volném čase, k nám chodí rády.

Renata DrahovzalováZdroj: Deník / Michal Bílek

Zároveň jsem také maminkou dvou úžasných kluků, Kryštofa a Mikuláše. Oba dva po mně zdědili lásku k divadlu a k výtvarnému umění, jeden ke keramice a druhý ke kreslení. S nimi se snažím hodně cestovat, objevovat svět a odpočinout si od práce. Přitom se ráda věnuji svému dalšímu koníčku, a tím je fotografování.

Renata DrahovzalováZdroj: Deník / Michal Bílek