Předchozí
1 z 5
Další

Daniel Quirsfeld: Cestování je pro mě smysl života

Cestování mě fascinovalo už od malička, když jsem v televizi pozoroval pořady mapující krásy z celého světa. Úplně sám bez rodiny jsem poprvé odcestoval s batůžkem do Holandska, kde jsem navštívil město Enschede. Paradoxně jsem nejel přímo do Amsterdamu, jak by se dalo očekávat. Objevuji radši méně turistické oblasti.

Daniel QuirsfeldZdroj: Deník / Žaneta Dvořáková

V Londýně jsem byl na jaře v roce 2016. Ruch, památky, multikulturalismus hlavního města Velké Británie mě naprosto okouzlil. Bydlel jsem v hotelu přímo v centru, takže jsem měl vše téměř na dosah ruky. Na cesty jsem si dříve vydělával pouze na brigádách, teď už šetřím z výplaty v práci.

Daniel QuirsfeldZdroj: Deník / Žaneta Dvořáková

Fuerteventura, jeden z Kanárských ostrovů, jehož krajinu bych přirovnal k Marsu a počasí k Antarktidě (smích). Překvapivě tam není teplé počasí, přesahující třicet stupňů, ani teplý mořský vzduch. Od oceánu jde poměrně chladný vítr, ale i tak to bylo fajn. Nejvíce mě nadchla pestrá španělská kuchyně.

Daniel QuirsfeldZdroj: Deník / Žaneta Dvořáková

Do Dubaje létám pravidelně, i několikrát do roka, za mým kamarádem, který pracuje pro leteckou společnost Emirates. Horko je tam přes leto šílené, v zimě to padá na třicet stupňů a moře je v tu dobu neskutečně vyhřáté. Fascinovala mě místní arabská kultura a futuristický svět plný vysokých staveb a zároveň zachovalých starých budov.

Daniel QuirsfeldZdroj: Deník / Žaneta Dvořáková

Djerba - maličký tuniský ostrov, který překvapí vysokou vlhkostí vzduchu, hned jak vyleze z letadla, a teplotami, přesahující čtyřicet stupňů. I přes krásy Djerby, krokodýlí farmy, písčité pláže, a orientálních hotelů, mě zarazil všudypřítomný bordel i moře plné chaluch a řas. Na své si tam přijdou zejména milovníci cigaret a levného značkového oblečení.

Daniel QuirsfeldZdroj: Deník / Žaneta Dvořáková