První dubnové úterý ale pod názvem Zdeněk Izer a Autokolektiv vsadil na vlastní síly. Na polovině jeviště hrál a měl tam i paraván na převlékání, na druhé bylo umístěno plátno, na kterém běžely krátké vtipné skeče a filmové propojování děje skutečného a filmového.

Ilustrační foto.
Policisté opět připomínají pravidla přecházení

Samozřejmě nechybělo tradiční imitování zpěváků jako Petera Nagyho nebo Miro Žbirky, ale netradičně i video vtípky ze zoologické zahrady nebo reportáže z úřadu vlády či psychiatrické léčebny. Veškerou techniku si Zdeněk Izer ovládal sám a ještě se stíhal převlékat do mnoha kostýmu.

V závěru pozval na pódium jednu z divaček, kterou coby armádní veterán učil střílet. Tři stovky fanoušků všech generací neustále vybuchovaly smíchy a v závěru pustily protagonistu z pódia až po několika přidaných drsných vtípcích. Titulky na plátně prozradily, že i natáčecí štáb tvořil pouze herec a jeho manažer Jiří Havel. „Ten minimální štáb byl ohromnou výhodou, točili jsme i tam, kam by televizi s velkou kamerou v žádném případě nepustili," přiznal po vystoupení, kdy se hned s fanoušky vyfotil a podepsal několik fotografií a památníků.

Premiér Bohuslav Sobotka (vlevo), nový ministr průmyslu a obchodu Jiří Havlíček (uprostřed) a prezident Miloš Zeman.
Prezident Zeman jmenoval Havlíčka ministrem průmyslu a obchodu