A zaplněnému sálu bylo hned jasné, že jde o tradiční autorův vtípek, další následoval záhy, když Marcele Sahulkové a Jitce Vackové, které coby hudební dvojice pod názvem Turbo – flétna vernisáž ozvláštnily muzikou, donesl květiny v květináčích. „Prý se při této příležitosti mají kytky dávat, že to mají být růže, mi ale nikdo neřekl,“ bavil přítomné Skoupý.

„Nevím, co se ministerstvu nelíbí, instalaci výstavy odborně provedla renomovaná firma Pidlovoký & Šilhal,“ rozesmával dál Skoupý. Polovina humoristické dvojice Novák – Skoupý, známá pod zkratkou NOS, v níž Skoupý funguje coby libretista, začala sama malovat už před lety.

Ale v jeho akrylech nejde o žádné umění, prvořadý je humor, tvořený především popisky pod obrázky: Kousek plechu přidělaného na plátně a doplněný nápisem Máňa je zase na plech, modrý obrázek s bílou čárou a textem Čekání na provazochodce, jiný s přerušenou čárou a popiskem Vražda provazochodce nebo v obrázku zabodnuté tři vojenské hvězdičky a text My nejsme michelinské a množství dalších fórků, nad kterými se vernisážové publikum s chutí zasmálo. Výstava ke kulatému autorovu jubileu nazvaná Sedm křížků je ve společenském sále knihovny k vidění až do konce listopadu.

Od prvního listopadového dne se opět změnila výstava v Galerii V Zahradě Základní umělecké školy Františka Kmocha v Kolíně, tentokrát tam své obrázky vystavuje kolínský kreslíř Jiří Vančura a to pod názvem Kresbičky z Vančurovy fixičky.
Galerii V Zahradě zdobí Kresbičky z Vančurovy fixičky