Třetí avizované kapely Sorry se bohužel fanoušci nedočkali. „Náš klávesista musel na poslední chvíli pracovně až někam k Novému Jičínu, do Kolína by se vrátil až po půlnoci, což už by bylo opravdu hodně pozdě,“ zdůvodnila bubenice Sorry Martina Balcarová.

Na své si tak tentokrát přišli především fanoušci blues – večer otevřela kapela B 5, v níž se sešli pražští muzikanti s v Kolíně žijícím basistou Alešem Králíkem a legendárním klávesistou Jaroslavem Šantrůčkem, který pochází rovněž z Kolínska.

Oporou kapely pak je kytarista Michal Beneš, fanouškům známý z jižanské kapely The Cell. B 5 přehrávali především bluesovou rockovou klasiku. Povětšinou kolínští Stones naopak hrají převážně vlastní tvorbu textovanou a zpívanou Milanem Lukavským, na pódiu zůstal z B 5 Jarda Šantrůček, svá sóla nadšeným fanouškům, mezi kterými byli dávní kamarádi muzikantů včetně starosty Jiřího Buřiče, rozdával Honza Joe Čerňanský, kapelu nedávno posílil Milda Beneš z kapely Sorry, ze stejné skupiny se Stones od počátku hraje také bubenice Martina Balcarová, basu tvrdí Petr Ryba z Kutné Hory, bratr známějšího jazzmana Pavla a strýc „Rybičkovského“ Jakuba.

Novějšími písničkami v jižanském stylu i dnes již legendárními peckami jako Suspenzor Stones dokonce roztančili několik párů.

Zdeněk Hejduk