Podle jeho slov se ceremoniálu zúčastnil také náměstek hejtmanky Středočeského kraje Martin Kupka. „Samozřejmě se zúčastnili také starostové okolních obcí, čestní občané města i zdejší obyvatelé. Byl plný kostel," řekl Milan Urban.

Praporu žehnal generální vikář pražské arcidicéze Zdenek Wasserbauer. „Přítomný byl také bývalý farář Benedikt Holota, kterému zanedlouho bude 95 let," připomněl Milan Urban s tím, že slavnostního aktu se samozřejmě zúčastnil také současní farář Josef Nerad.

Ilustrační foto.
Konec oddechu, startuje další uzavírka Ovčárecké ulice

Michal Müller, pečecký občan se bohužel kvůli odjezdu na zahraniční dovolenou slavnostního žehnání nemohl zúčastnit, ale fakt, že má město vlastní vlajku ho těší. „Velmi si vážím toho, že naše město má vlastní prapor. I menší obce prapory mívají," řekl Kolínskému deníku. „Je to součást naší identity. Jeden ze symbolů, který naše město reprezentuje v očích široké veřejnosti," vysvětlil. „Těší mě, že se vracíme k tradicím spojených s církví," dodal Michal Muller na závěr.

Slavnostní církevní akt chystají na tuto sobotu také v Radimi. Po náročné rekonstrukci dojde v 10 hodin k benedikci kaple Nejsvětějšího Vykupitele. Také tento náboženský obřad začne průvodem. Ten by měli vést plaňanští hasiči.

Majitelé auto a moto veteránů soutěžili v Kolínské plaketové jízdě
Majitelé auto a moto veteránů soutěžili v Kolínské plaketové jízdě