Piknikové košíky plnily zejména dobroty, které jsou ideálně z rukou lokálních farmářů a prodejců. Cílem Férové snídaně, která se koná celorepublikově každý rok druhou květnovou sobotu, není jen společně posnídat pod širým nebem. Snahou je i poukázat na spotřební problematiku v rámci Fairtrade Česko a Slovensko.

Dobrovolníci a dobrovolnice na mnoha místech České republiky pořádají piknikový happening, aby tak ukázali, že se zajímají o životy pěstitelů ve svém okolí.

„Chtějí tímto happeningem upozornit na podmínky, ve kterých se některé výrobky produkují. Cílem je, aby byla věnována větší pozornost při výběru potravin. Je to o odpovědné spotřebě a je důležité si uvědomit, v jakých podmínkách produkty vznikají,“ uvedla Veronika Rišianová.

Organizátorky z bezobalového obchůdku pořádaly akci již druhým rokem.

Férová snídaně konala letos i v nedaleké Kutné Hoře.