K tomuto názvu odkazovalo už maturitní video, které bylo netradičně propojeno s předtančením – vždy, když na plátně letadlo přistálo v inkriminované zemi, projekce se zastavila a na parketu studenti zatančili v odpovídajícím kostýmu na melodii připomínající onu zemi.

K mottu se přihlásily i tanečnice Tanečního klubu Kocour Modroočko, které postupně předvedly tance na motivy skladeb řeckých, francouzských a irských, jen jejich dětské kolegyně vsadily na trolly.

V Městském divadle v Kolíně se druhý lednový víkend hlavně tančilo.
Tanečníci z CrossDance slavili jedenácté výročí svého vzniku velkolepou show

Než se maturanti hodili do gala, předvedly své umění ještě tři party tanečnic ze skupiny Freaks Crew a zcela jiný náhled na mažoretky, které spojily tradiční umění s hůlkami s gymnastickými prvky, skupina Vergillio.

Než došlo k tradičnímu šerpování, promluvil z předtočeného video záznamu ze zdravotních důvodů omluvený ředitel školy Dušan Zahrádka a starosta města Vít Rakušan, z pódia pak třídní učitelka Jana Bílá.

Pak už si budoucí ekonomové užili slávu na červeném koberci, od třídní dostali šerpy, připili si na zdraví a s rodiči i učiteli roztančili ples, který se pak za zvuků melodií kapely Paragraf 202 v roztančeném duchu nesl až do ranních hodin.

Kolínští gymnazisté si užili maturitní ples.
Hostem plesu kolínských gymnazistů se stal zpěvák Thom Artway
Ilustrační foto.
Lidé mají možnost odevzdávat oleje ve sběrných dvorech nebo do kontejnerů