Tomu předcházelo tradiční maturitní video představující všechny budoucí maturanty i třídní profesorku Jarmilu Krejčovou. Nejprve jako nudící se studenty ve škole a vzápětí utíkající před letícím nebezpečím do plesového úkrytu společenského domu.

„Na pozdní příchody jsem opravdu vysazený, ale tak, jak to video ukazovalo, to u nás opravdu nevypadá. To by jim třídní ve svých hodinách účetnictví dala, kdyby tam spali a hráli hry na mobilu,“ reagoval později ve své řeči ředitel školy Dušan Zahrádka.

Než se studenti převlékli z potrhaných apokalyptických kostýmů, zatančil standardní tance pár Lukáš Povolný a Kateřina Nováková, kteří hned po plesu odjížděli na taneční soutěž do Itálie a svojí šikovností zaujal i netradiční žonglér.

Pak už šlo vše podle obvyklého scénáře - chvíle slávy na červeném koberci pro každého studenta za výbuchu konfet a pršení deště mincí, maturitní šerpa přebraná z rukou třídní profesorky, přípitek, společné foto a tanec s nejbližšími při tónech kapely Paragraf 202, která vyhrávala až do konce plesu, který tradičně ozvláštnil svým zpěvem i ředitel školy, showman a člen několika hudebních seskupení Dušan Zahrádka.

Večer studentům moderoval Ondra Cikán z Fajn rádia.

V. reprezentační ples pořádal kolínský hotel Theresia.
Hotelem Theresia zase zněly nestárnoucí hity Heidi a Stanislava Hložka
V Městském společenském domě v Kolíně se konalo další setkání sběratelů.
Sběratelé se tentokrát sešli v hojné počtu