Zřejmě nejzásadnějším omezením bude uzavření části parkoviště u místního jezera. „Jednou z nejdůležitějších uzavírek bude částečné uzavření parkoviště u jezera od 22. srpna a taktéž komunikace z tohoto parkoviště k jezeru od 22. srpna. Doporučujeme motoristům, aby se dopravně raději této lokalitě vyhnuli,“ uvedla Lenka Hotovcová, mluvčí poděbradské radnice.

Kromě toho bude od 29. srpna do 3. září uzavřeno také parkoviště u Savoye. Naopak mimořádná parkovací místa v době od 30. srpna do 2. září budou vytvořena u zimního stadionu, na ploše u haly Bios a v ulici Paroubkova.

Dalšími omezeními jsou dočasné zákazy zastavení. To se v období mezi 27. srpnem a 4. září bude týkat části náměstí TGM, dále částí ulic Lázeňská, Studentská, Na Valech a Pionýrů. Omezení se také mírně dotknou cyklistů na Zámecké cyklostezce. Na některých úsecích bude značka Cyklisto, sesedni z kola. V době projekcí pak budou části cyklostezky uzavřeny. To se však týká pouze dvou večerů, konkrétně 31. srpna od 21 hodin do půlnoci a 1. září od 20 hodin do 1 hodiny po půlnoci.

Nezvyklou situaci viděli lidé na břehu proti nymburským dokům. Člun vylétl z Labe na břeh.
Člun vylétl z řeky, skončil na břehu

V souvislosti s častým přirovnáním ke karlovarskému filmovému festivalu se objevily dotazy, kde bude slavnostní koberec na uvítání vzácných hostů. Organizátoři poděbradského festivalu vyměnili tradiční barvu slavnostního koberce z červené na modrou. „Modrý koberec pro VIP hosty bude tentokrát umístěn u hotelu Libenský,“ řekla Hotovcová.

Přirovnání ke slavnému filmovému festivalu použila i hejtmanka Jaroslava Jermanová Pokorná. „Festival má už mezinárodní věhlas. Za tři roky, když počítáme i nultý ročník, vyrostl na opravdu vysokou úroveň. Je naprosto výjimečný zaměřením na filmovou hudbu, na nové formy umění, multimédia a nejmodernější technologie. Jde už téměř o středočeskou obdobu karlovarského filmového festivalu. Je skvělou propagací našeho regionu, proto považuji podporu kraje za více než jasnou,“ řekla hejtmanka v souvislosti se schválením podpory 4 milionů korun od Středočeského kraje. Festival podporuje také poděbradská radnice.

Festival v loňském roce navštívilo 45 tisíc lidí. Letos se vzhledem k rostoucímu věhlasu očekává účast přibližně 60 tisíc lidí. Samozřejmě účast velkou měrou ovlivní také počasí.

Připomeňme, že festival, který začíná přesně za 14 dnů, nabídne celkem sedm scén. Ta hlavní vyroste v obří hale postavené na louce u jezera, kde také vystoupí největší festivalové hvězdy. Volná zóna bude přímo u pěší kolonády pod Jiřího náměstím a její návštěvníci, kteří nebudou muset platit žádný vstup, na ní uvidí například Ondřeje Gregora Brzobohatého, Anetu Langerovou nebo Davida Kollera. Místa, kde sídlí další scény nabízí plánek:

(pro zvětšení klikněte)

Plánek jednotlivých festivalových scén.Zdroj: Repro: Nymburský deník

Poděbradská cyklověž vedle nádraží je už dostavěna.
Cyklověž začne zkušební provoz na konci srpna

Dopravní omezení kvůli Soundtracku:
- zákaz zastavení na nám. T. G. Masaryka, západní část, a částečně na ulici Pionýrů a to v datech 27. 8. - 4. 9.
- zákaz zastavení a uzavírka ulice Na Valech mezi ulicemi Studentská a Na Valech, 27. 8. - 4. 9.
- zákaz zastavení na ulici Lázeňská a zákaz vjezdu do lázeňského parku z této ulice, 27. 8. - 4. 9.
- zákaz zastavení na ulici Studentská v horní části 27. 8. - 4. 9.
- omezení na cyklostezce ul. Zámecké nábřeží a na protějším břehu na cyklostezce - omezení “Cyklisto, sesedni z kola” v době 30. 8. - 2. 9. a uzavírka cyklostezky pod Zámkem na ulici Zámecké nábřeží v době 31. 8. od 21 - 24 a dále 1.9. 20 - 01
- uzavírka parkoviště u Savoye v době 29. 8. - 3. 9.
- uzavírka části parkoviště u Jezera, 22. 8. - 7. 9.
- uzavírka komunikace z parkoviště k Jezeru, 22. 8. - 7. 9.

Zdroj: Youtube
Soundtrack Poděbrady.
Soundtrack Poděbrady umožní zažít peklo i světovou premiéru