Český Brod
Devátý ročník soutěže ve střelbě historickou kuší se koná v sobotu od 11 hodin na parkáně českobrodských hradeb v Šafaříkově ulici. Slavnost začne přísahou střelců. Připravený je také bohatý doprovodný program. Návštěvníky čeká dobová hudba, ukázky boje městské hotovosti, šerm, střelba z ručnic, dobová kuchyně a jiné. Slavnosti se konají za každého počasí.

Kolín
Divadelní soubor Ungelt Praha vystoupí v kolínském divadle s představením Skořápka. Příběh se odehrává v knihovně, kde se schází nesourodá dvojice – zakřiknutá starší knihovnice a suverénní mladá zlatokopka. Co přinese setkání těchto nesourodých žen se diváci dozvědí sobotu od 19 hodin. V hlavních rolích se představí Alena Mihulová a Petra Nesvačilová.

Kolín
Představení pro děti, jaké v Čechách ještě nebylo čeká na malé Kolíňáky v sobotu od 15 hodin v Městském společenském domě. Tarajko a Popletajka společně s kamarády maskoty z Pohádkova procestovali celý svět. Děti se mohou těšit na kopec zábavy a budou cestovat Z pohádky do pohádky. Představení nazvané Mimoni je plné zábavných situací, písniček a tanců. Ale také nových kamarádů z pohádek, které rozhodně znají všechny děti. Setkat se mohou kromě Mimoňů také se Shrekem, princeznou Sofií nebo sněhulákem Olafem.

Z utkání Kolín - Nymburk (3:4).
Kozlové konečně vyhráli



Louňovice
Běh voděradskými bučinami se v sobotu uskuteční již po dvanácté. Na patnáctikilometrovou trať se mohou vydat muži i ženy. Prezence je od 9.15 do 9.45 hodin na hřišti TJ Slávia Louňovice. Start závodu je naplánovaný na 10 hodin. Časový limit na závod je dvě hodiny. Připravené jsou věcné ceny pro první tři v kategorii, finanční odměna je podmíněná obsazeností kategorie alespoň šesti účastníky. Vyhlášení výsledků bude ve 12 hodin. Jedná se o otevřený závod pro všechny amatérské, rekreační i profesionální sportovce bez požadavku na licence.

Přistoupim
Noční bojovka čeká na dospělé v Přistoupimi. Ti se vydají do tmy na tajemnou stezku a prožijí situace, které znají z hororů. Účast je na vlastní nebezpečí a nedoporučuje se mladším patnácti let a osobám se slabým srdcem. Start je po setmění před sokolovnou.

Kolín
Tim Loud z Velké Británie vystoupí v kolínském baru Pod Hodinama v Legerově ulici dnes od 20 hodin. Hudební program je v baru také v sobotu, kdy vystoupí pražská kapela Atlantik, electro-rapová crew Ptakz a Chettoblastech – techno karaoke noise.

Kostelec n. Č. l.
V rámci výstavy Gabriely Fridrichové a Silvie Novotné se v Muzeu hrnčířství v Kostelci nad Černými lesy uskuteční v sobotu malé Setkání s hudbou. Hostem bude Radek Čihák. Akce začíná v 15 hodin. Výstava obrazů je v muzeu k vidění až do 15. října.

Louňovice
Koloběžkový závod pro děti začne v sobotu od 15 hodin v ulici K Horní návsi. Koloběžkuje se za každého počasí a připraveno je pět kategorií od nejmenších dětí do čtyř let na odstrkovadlech přes školáky až po kategorii pro odvážlivce bez omezení věku.

Louňovice
Divadelní představení v sále hotelu u Sv. Huberta je připravené na sobotu od 15 hodin. Děti se mohou těšit na Pohádku s refrénem a další hudební pohádku Silvy a Františka. Hrát bude divadélko Kůzle. Další představení je naplánované na 7. října od 15 hodin.

Opolany
Oškobržská zpátečka je dobročinný běh nebo pochod pozpátku na kopec Oškobrh. Zájemci se akce mohou zúčastnit v sobotu od 11 hodin. Začíná se pod kopcem Oškobrh, kam lze přijet autem po silnici č. 4199 z Opolan do Opolánek. V půlce silnice je třeba se dát doleva přes sánský kanál. Akce se mohou zúčastnit všechny věkové kategorie. Děti běží kilometr, z toho 425 metrů po předu.

Tři Dvory
Nejen děti jsou zvané na drakiádu s leteckými modeláři, která je spojená s ochutnávkou podzimních sladkých i slaných specialit a posledním prodejem zmrzliny. Akce se koná na prostranství vedle dětského hřiště a před budovou obecního úřadu od 15 hodin.

Ilustrační foto
Kulturní tipy z Kolínska