Součástí festivalu je i oslava patnáctiletého výročí od založení místní společnosti M‘am‘aloca, která se stará o komunitní život ve Štolmíři. Její činnost bude v sobotu k vidění na retrospektivní výstavě.

Program je ale daleko pestřejší. „Připraveny budou soutěže jak pro děti tak pro dospělé. Malé návštěvníky jistě potěší trampolíny, malování na obličej, skákací hrad. Pro dospělejší nabídneme minifotbal, oblíbený zorbing, slackline a také střelnici,“ uvedla Anna Čečáková za společnost M‘am‘aloca, která festival pořádá.

Po střelnicí se skrývá i jeden dobrý skutek „Právě střelnice je jednou z fundraisingových aktivit, které chceme ještě více podporovat. V tomto konkrétním případě jsme zapojili děti a vychovatelky z našich dětských skupina La Palomita a Na Sadu, aby do střelnice vyrobily papírové květiny, které si mohou za malý poplatek návštěvníci vystřelit. Veškerý výtěžek ze střelnice tak poputuje zpět do obou zmiňovaných dětských skupin, kde dětem za získané finance zakoupíme hračky nebo další potřebné věci. Jedná se tedy o velmi prospěšnou a užitečnou věc, na které se mohou návštěvníci podílet,“ popsala podstatu střelnice Anna Čečáková.

Hudební program

Zahájení koncertů v 16.45 hodin bude patřit kapelce z Českého Brodu s názvem Pancake Cake, od 18.30 hodin se představí kapela Backdoorman z Prahy a ve 20.15 hodin zahraje Audio Attaché, rovněž z Prahy. Poslední kapelou, která bude hrát od 22.15 hodin, bude Pantau až z Broumova. Po celou dobu je samozřejmě zajištěný i support stage DJ Kefa.

„Návštěvníky čeká kromě kulturního zážitku a bohatého doprovodného programu, také ochutnávka skvělých vín z našeho spřáteleného rodinného Vinařství Klučov. Čepovat se bude českobrodská dvanáctka, z nealka nabídneme Bernarda, fermentádu a zdravé osvěžující limonády z Kerska. Zajištěno bude i občerstvení,“ poznamenala  Anna Čečáková za společnost M‘am‘aloca.

Skanzen tentokrát připravil večerní program.
Tip Deníku: Čtvrtá červnová sobota se ponese v duchu Svatojánské noci
Z veřejného pečení chleba ve Štolmíři.
OBRAZEM: Ve Štolmíři se opět ochutnával čerstvě upečený chléb