A to ještě většina z nich netušila, že v suitě se nachází i jeho slavnější bratr Carmine Appice. „První zahraniční noty na bicí jsem získal na vojně a byly právě od tohoto legendárního bubeníka. V životě by mě nenapadlo, že se někdy v životě setkáme,“ vyznal se místní bubeník a zvukař celé akce Láďa Dousek.

Jediný koncert těchto legend v republice pro natěšené milovníky tvrdé muziky odstartovala dívčí metalová kapela The Agony s kolínskou bubenicí Martinou „Kajdou“ Balcarovou. „Když jsem si šla oba bubeníky před hraním podepsat na blánu, řekl mi Carmine, že se přijde podívat a ať nejsem nervózní. Tak jsem nebyla,“ napsala Martina na svoji facebookovou stránku.

Kolínskou plesovou sezonu zahájili ve velkém stylu kolínští gymnazisté.
OBRAZEM: Kolínskou plesovou sezonu zahájili ve velkém stylu kolínští gymnazisté

Holky fanoušky rozehřály největšími hity své dosavadní kariéry i několika skladbami z novinkové desky 689. Druhou předkapelou pak byl teplický Motorband, který zazpíval česky i anglicky a i on sáhl v několika případech po písničkách z nejnovější desky nazvané prostě V. Po trošku delší technické pauze a ozvučování obou bicích souprav na pódiu, což už něco naznačovalo, začal svátek všech přítomných fanoušků, mezi nimiž se výborně bavilo množství současných i bývalých regionálních muzikantů.

Název turné The Mob Rules podle desky kapely Black Sabbath potvrdila jak titulní skladba alba, tak písničky Woodoo a Country Girl zpívané italským zpěvákem Piero Leporale, došlo ale i na další ze zlatého fondu řinčivého rocku. Na závěr se pak k nadšení celého sálu přidal na druhou bicí soupravu Carmine a společně s bratrem si bicí jednak vyměnili a pak dali i sólo, které už před tím předvedl i Vinny.

Končilo se dlouho po půlnoci a pár minut po koncertu vyšli oba bratři i celá kapela ze šatny mezi fanoušky, aby jim podepsali desky, fotografie i prodávané bubenické blány. Vzhledem k nedělnímu termínu koncertu se mnoho fanoušků, kteří se sjeli z celé republiky, nevyspalo, ale většinou se shodovali na tom, že jim za jedno mátožné pondělí takovýto hudební zážitek rozhodně stál.

Maturitní šerpy si odnesli studenti dvou tříd stavební průmyslovky.
OBRAZEM: Maturitní šerpy si odnesli studenti dvou tříd stavební průmyslovky
Autor kreslených vtipů Jiří Koštýř zvesela uvedl svoji výstavu v knihovně.
OBRAZEM: Do výstavního roku se v Kolíně zase vstupovalo s humorem