Nejinak tomu bylo i v sobotu na prvním letošním bále této školy, konkrétně pak třídy 4.A. Než však zaznělo z úst ředitele, který je sám aktivním muzikantem a s hrající kutnohorskou kapelou Paragraf 202 jim to šlapalo náramně jejich „…skončili jsme jasná zpráva…" od skupiny Olympic, dělo se toho v prostorách kolínského Městského společenského domu daleko víc.

Večer zahájila maturující dvojice věnující se společenskému tanci, nechyběly tři skupiny mažoretek Vergilio vedené Petrou Pokornou ani v těchto prostorách pravidelně trénující členky Dance Clubu Inferno s dynamickou choreografií.

Samotní maturanti nadchli patnáctiminutovým videem ve stylu americké drsné školy a komentářem jak od Phila Marlowa, v němž představili nejen celé osazenstvo třídy, ale i množství kolínských hospod, včetně lodi Kolinea.

V retro stylu se neslo i předtančení, ve slavnostních šatech pak už následovalo tradiční šerpování, sbírání peněz a sóla s profesory i rodiči. Jeden z maturantů si s chutí zatančil se svým strejdou, Tomášem „Tominou" Jeřábkem, členem dnes již neexistujícího kolínského divadelního sdružení Igdyž, dnes působícím v divadle Vosto 5 a notoricky známým z televizních reklam, který ze známosti celý ples uváděl.

Po zašlapání stuh pro štěstí maturanty rozezpíval nejen ředitel, ale zpěvačka Jana Bechyňová půjčila mikrofon i další slečně se šerpou přes hruď, Anetě Smolíkové, která také perfektně vystřihla připravenou písničku.

Pak už se nechala bavit dívčí část třídy choreografií té pánské, která si neváhala obléknout punčochy, vycpat prsa a udělat ze sebe roztleskávačky.

Ve veselém duchu si pak dali všichni společně ještě jednou nástup a i ředitel se dal přesvědčit a připomněl pěvecky kapelu Turbo.

Před úplným závěrem plesu pak u jedné rozbité hlavy asistovali záchranáři i policisté.

Zdeněk Hejduk