Kolíňáci měli jedinečnou šanci přenést se do dvacátých let minulého století. Uskupení organizátorů kulturních událostí s názvem Živé kultury uspořádali v divadelním klubu Scapino Půlnoc v Kolíně po vzoru Půlnoci v Nymburce.

Základní myšlenka je celkem jednoduchá: převléknout se do oblečení z této éry a přijít na dobovou hudbu a grotesky. Jenže ve finále to je mnohem zábavnější. A to hlavně ve spojení se Scapinem.

Půlnoc v Kolíně přenesla návštěvníky do dvacátých let minulého století.Zdroj: Deník / Šťástka Jakub

U vstupu do klubu byla parta v dobovém oblečení – jak jinak. Organizátoři už dopředu avizovali, že návštěvníci oblečení stylově budou mít vstupné o poznání levnější. Motivace to byla slušná, dress code dodrželi všichni.

Po groteskách přišla živá hudba

Začátek přinesl němé grotesky, které sledovali příchozí, když dorazili brzy a čekali třebana ostatní. Později se však rozjela živá hudba Midnight Band v čele se zpěvačkou Anežkou Mejzrovou. Nechybělo ani dobové vystoupení tance v podání KreDenc Company.

Půlnoc v Kolíně přenesla návštěvníky do dvacátých let minulého století.Zdroj: Deník / Šťástka Jakub

Co se týká kostýmů, mužští návštěvníci volili většinou kombinaci motýlku, košile a vesty, někteří časem sundávali saka a ukazovali zdobené kšandy. Dámy potom předvedly všemožné róby, pochopitelně boa a čelenky s peřím. A pochopitelně žádné nechyběly perlové náhrdelníky, další účastnice pro větší autentičnost braly i cigaretové špičky.

Organizátor Adam Heres naznačil, že existuje šance, že první Půlnoc v Kolíně nebyla poslední. Na kulturní scéně by se tak objevila zajímavá událost vybočující mimo obvyklé spektrum koncertů a diskoték.

A poznatek na závěr: nečekejte, že pomádu z vlasů dostanete snadno…