První necelá hodinka patřila trojici muzikantů říkající si BomBarďák a bavící především malé fanoušky, svými hrátkami s češtinou a vtípky však rozesmála i jejich rodiče. Kromě jiného se nejmenší posluchači naučili pařit na muziku coby typičtí metaloví hroziči, nechyběl samozřejmě tanec, po poslední písničce hudebníci seskočili z pódia a rozdali svým fanouškům plakáty.

Letošní jubilejní 10. ročník hudebního festivalu Plaňany fest se poprvé konal jako třídenní.
Plaňany Fest bojoval s počasím. Nejúčinnější zbraní se ukázala být dobrá nálada

Poté většina dětí odešla a připravené židle obsadili milovníci dechové a lidové hudby, velkou část z nich pak tvořili členové Klubu přátel Františka Kmocha, jejichž pravidelná nedělní taneční setkávání se kvůli kovidu na více jak rok zastavila a těší se na pátého září, kdy se konečně uskuteční. Tajemnice jejich klubu Hana Zrůstová je nakonec pozdravila i z pódia, protože následující koncert Malého dechového orchestru Městské hudby Františka Kmocha moderovala. A muzikanti pod vedením dirigenta velkého orchestru a tady trumpetisty Miloslava Bulína se zpěváky Věrou Chmelařovou a Václavem Libichem rozezpívala hned prvním pochodem Muziky, muziky kolínského skladatele Františka Kmocha, který tancem doprovodily mažoretky Srdíčko vedené Jarmilou Pavlíčkovou.

Nadšení fanoušci se dočkali pestré kolekce evergreenů sahající od polek Na břehu Blanice či Od Tábora až k nám přes valčíky Chaloupky pod horama či Stará lípa až po další hraný ve tří čtvrtečním rytmu Láska nehněvaná. Finále obstaraly, jak jinak v Kolíně, polka Kdyby ty muziky nebyly skladatele Jaromíra Vejvody a neoficiální městská hymna Františka Kmocha Kolíne, Kolíne.

Příští neděli bude hlavní hvězdou Kolínského kulturního léta kapela Jelen.