S loučením s rokem bylo zároveň spojeno i loučení s jednou z nejpopulárnějších kapel, které Kmochovým přátelům vyhrávaly. Populární Sendražanka se totiž rozhodla, že ukončí svoji činnost a nejen vedení klubu jim k tomu připravilo překvapení.

Eva Reehová, manželka bubeníka Petra, který se Sendražankou na Zámecké pravidelně hrál a oba na tyto koncerty přijížděli až z Brna, kde nyní žijí, vlastnoručně muzikantům upekla dort i s nástroji, znělkou kapely v notách a jedlou fotografií. Tajemnice klubu Hana Zrůstová pak všem muzikantům předala koláž ze snímků z jejich koncertů Na Zámecké. Už při předávání těchto dárků se v očích některých tvrdých chlapů objevily slzy dojetí, když se k mikrofonu postavil Petr Reeh, který si oblékl muzikantskou vestu dalšího zaniklého souboru kapelníka Macháčka a rozloučil se také se svoji hudební dráhou, slzy tekly proudem.

Ale nakonec ani poslední letošní setkání nebylo smutné, o radost se postaraly nejen písničky Sendražanky, ale i vystoupení malých mažoretek ze skupiny Srdíčko, které nezaskočil ani výpadek reprodukované muziky a svoji skladbu dotančily z hlavy a za skandovaného potlesku všech přítomných. I tentokrát došlo na taneční sólo oslavenců, v kole se ocitly přítomné Evy, včetně autorky dortu Evy Reehové. 

Betlémské světlo si zájemci odnášeli od chrámu svatého Bartoloměje.
Betlémské světlo si zájemci odnášeli od chrámu svatého Bartoloměje
V Kostelci zpíval chrámový sbor.
OBRAZEM: V Kostelci zpíval chrámový sbor

Zdeněk Hejduk