Konal se zde totiž již jedenadvacátý Jarní bál drobných podnikatelů a živnostníků, který si tentokrát coby své motto zvolil slogan Zpátky do školy. Pořadatelé v čele s kadeřníkem Milanem Mazůrkou se tak postarali o osobitou výzdobu, ve štychu je ale nenechali ale ani věrní návštěvníci.

Děti vynesly smrt a přinesly nové léto
OBRAZEM: Děti vynesly smrt a přinesly nové léto

Nejenom, že ples vyprodali dva týdny dopředu, ale mnoho z nich přišlo v kostýmech školníka, pionýrek, malých školáků nebo s maturitní šerpou. Ani tentokrát nechyběly všechny již zavedené atributy tohoto bálu – takřka nepřetržitá ochutnávala výrobků známého kolínského řeznictví, pod moderátorskou taktovkou manželů Ledvinových vystoupení mažoretek Srdíčko i Tanečního klubu Kocour Modroočko a kapely hrající ve všech prostorách společenského domu.

Zaplněnou restauraci bavila trojice říkající si Elka, ve velkém sále hrála nově na B – Dance Band přejmenovaná čáslavská Březovanka, kterou ve dvou vstupech vystřídal Pepíno Band především se staročeskými písničkami a v Komorním sále fanoušky až do rána rozpumpovala partička BTK. Jako tradičně nechybělo premiérové vystoupení pánské taneční skupiny Rasputin, která je s tímto plesem historicky spjatá a tentokrát si připravila choreografii nazvanou Mýdlový princ, v níž se pánové zabalili do balónků, aby je po chvíli na sobě s velkou chutí rozpíchali. A k tomu všemu bohatá tombola, tradiční třešničkou na úspěšném plesovém dortu je pak to, že pořadatelé výtěžek z něj věnují potřebným.

Na startovní čáru se před dospělými postavily děti
OBRAZEM: Lipanskou stezku odstartoval běžecký potěr