Čtvrtinu sálu nakonec zaplnili muzikanti i s pultíkem dirigující Larissy Sakviny, místo zabral i nástroj, na který Klavírní koncert d moll č. 20 Wolfganga Amadea Mozarta za doprovodu Kolínské filharmonie zahrála Anastasia Parukava.

Posluchačů, především členů Kruhu přátel hudby, přišlo nakonec tolik, aby zaplnili připravené židle a tím vlastně celý zbytek sálu a vytvořili tradičně perfektní atmosféru.

Jarní koncert Kolínské filharmonie
V Jarním koncertu Kolínské filharmonie posluchače uchvátila Anna Boiprav

Kromě zmíněné nejdelší klavírní skladby zazněla ještě v úvodu koncertu Overtura B dur Georga Friedricha Händela a po přestávce tři skladby: Simple Symphony Benjamina Brittena, rozverná Romance pro hornu Františka Kmocha, kde coby sólistky zahrály Lada Pluhařová a Hana Jarošová, a celý koncert zakončila Skočná z opery Bedřicha Smetany Prodaná nevěsta.

Úplnou tečku však udělal bouřlivý aplaus přítomných diváků. „Do Komorního sálu jsme se stěhovali tak trošku z nouze, ale možná tu už zůstaneme, i s posluchači jsme se vešli a akustika je tu daleko lepší než ve velkém sále,“ pochvaloval si jeden z muzikantů.

Další taneční setkání členů a příznivců Klubu přátel Františka Kmocha se uskutečnilo první listopadovou neděli.
Hana Zrůstová oslavila své půlkulatiny tancem mezi přáteli svými i Kmocha