První část patřila klasickému tanci, v němž se tančilo na skladby Ludwiga van Beethovena, Fryderyka Chopina či Richarda Driga, a to povětšinou v choreografii domácí pedagožky a organizátorky celé přehlídky Jany Haššákové. Coby host variaci Medory z baletu Korzár zatančila Monika Plachá, ještě nedávno Haššákové svěřenkyně, dnes již v dresu konzervatoře Tanečního centra Praha. Druhá část přehlídky byla zasvěcena lidovému tanci a skladbám jako Zahradník, Kalamajka či Já ráda miluju.

Zcela největší prostor pak patřil současnému tanci a se svými svěřenci se představily nejen domácí choreografky Jolana Burešová či Zuzana Filipová, ale i Hana Neumannová ze ZUŠ Čáslav, Markéta Kozlová ze ZUŠ Lysá nad Labem,Vlaďka Gvothová ze ZUŠ Kutná Hora nebo Jana Molíková ze ZUŠ Nové Strašecí, přičemž se na pódiu objevili indiáni, starci na chmelu, muzikál Pomáda, psík Čivava nebo množství nevěst, ale i Červených Karkulek a jeden myslivec.

Po přestávce se pokračovalo v moderním duchu, aplaus si vysloužil tanec Medúzy Evy Petráskové ze ZUŠ Český Brod, Kateřina Klánová z Lysé nechala vzpomenout na Krvinky z muzikálu Dracula, čáslaváci zase zatančili na Hrušku od Čechomoru, úplnou tečku za dvouapůlhodinovou přehlídkou, v níž kromě jmenovaných zatančili ještě žáci z uměleckých škol ze Slaného a Dobříše, udělali dospělí pod vedením Adély Korejtkové na skladbu Honeypie od kapely The Beatles.