Tam kde se na své koncertní šňůře nazvané Oceloví ptáci Tour 2013 zastavila legendární slánská kapela Totální nasazení společně se skupinou ZakázanÝ ovoce, společnost jim dělala další veselá partička říkající si Deratizéři. Ta má s Totálním nasazením společného zpěváka a hráče na basovou kytaru Sváťu Švába, v předsálí nabízeli svoji Výběr OF ku a jejich melodický punk ozvláštňuje zpěv a především saxofon Martiny. Tentokrát však více hudební nástroj, protože Martina byla ten večer hlasově indisponována a její party za ní přebírala druhá zpěvačka říkající si Myšlenka.

Se zpěvem pomáhal i Sváťa Šváb, který si jen otřel pot a nastoupil na pódium se svým Totálním nasazením. „Loni jsme jeli turné s novou deskou ZakázanÝho ovoce, letos jsme vydali CD pojmenované Oceloví ptáci my, tak jsme si úlohy vyměnili," dodal frontman. Jejich koncert zahájila skladba z nové desky Nezapomeneme, zazněla i další pojmenovaná Jezírkář. „Je o Petru Pečenému a přestože v ní nezazní jediné sprosté slovo, je to pěkná prasárna," uvedl Sváťa skladbu o kaprech, rybích kamarádech Blafounkovi a Žužlovi. To už se pod pódiem vesele pogovalo a do varu ty s číry i bez nich přiváděly skladby jako Deratizační, pocta rodnému městu Slaný nebo Balkánska.

I po rozloučení odmítali fanoušci kapelu pustit z pódia a doslova si vytleskali a vykřičeli Punkový víkend a Don Quijote de la Ganja opět ve skáčkovém rytmu. Závěr večera pak patřil kapele ZakázanÝ ovoce, to už nebylo pod pódiem k hnutí a punkové pogování více nahradilo rockové fandění, v publiku se také více objevily dívky. „Jsem nadšená, všechny kapely hrály výborně, byl to hrozně parádní večírek," pěla chválu jedna z návštěvnic.

Zdeněk Hejduk