Interiér klubu zdobily nejen velké i menší Zdeňkovy fotografie, ale i kopie textů jeho písniček, obrazy ve stylu pop artu, které namaloval či barvami zacákané pracovní oblečení.

„My jsme v téhle sestavě hráli před časem v kolínském Baru Pod Hodinami a Zdeněk za mnou přišel, jestli bych mu nepůjčil kytaru, že ta jeho nějak nehraje. Tak jsem mu ji půjčil, on byl za to nesmírně vděčný a je s ní i vyfocený na snímku, který se promítá tady na plátně,“ vysvětlil Jan Peychl.

Ten za doprovodu kytaristy Františka Hály hrál hodně vážných a depresivních písní, včetně té nazvané Bílá smrt. „Je stará mnoho let, ale dnes jsem ji hrál úplně poprvé před diváky,“ přiznal civilním povoláním lékař i inspiraci své první doktorské služby.

Celkem sto devatenáct prací poslali žáci a studenti především kolínských škol do literární soutěže Macharovo pero, jehož výsledky se vyhlašovaly ve středu v čítárně Městské knihovny Kolín.
Macharova pera už mají své majitele

Gamba Blues Band se saxofonem, klávesami a bicí soupravou předvedla klasické elektrické blues s vlastními skladbami i několika standardy. „Byl jsem tento týden na Michalu Pavlíčkovi, Kolínském Big Bandu i Honzovi Hrubém a jeho kapele Kukulín, všechno byly emotivní zážitky, ale Honza Peychl i Gamba měli úplně jinou šťávu,“ zhodnotil přítomný divák.

Hudební tečku pak udělal jeden z organizátorů večera, kytarista, skladatel a hráč na foukací harmoniku Jaroslav Dvořák s kapelou Los Utřinos a jejím drsným městským blues. „Myslím, že Zdeněk by byl spokojený,“ vyjádřil další z přítomných nahlas myšlenku, která se celý večer míhala hlavami přátel i kamarádů Zdeňka Hemzy, jenž se s ním přišli takhle naposledy rozloučit.

Česko zpívá koledy. Ilustrační foto
Česko si brzy zazpívá koledy i na Kolínsku. Ještě se můžete přihlásit
Ilustrační foto
Dost manželství zkrachuje