Než však jejich oblíbenci vlétli na rozměrné pódium, naladila je čáslavská pop punková kapela Civilní obrana obuta v pro ně typické zlaté boty, k nimž tentokrát přidala i opasky ve stejném designu. I jejich skladby si první řady zpívaly a po koncertu došlo i na podpisy, rozdávání samolepek a společné focení.

Pak se rozzářily tři obří ledkové obrazovky, které do sálu po schodech stěhovalo deset lidí, z děl fanoušky zasypaly konfety a po intru písničkou Motýli odpálili svůj set Mandrage. Ve špičkovém zvuku a s mnoha světelnými efekty se kapela prošla nejen novou deskou nazvanou Po půlnoci, ale pochopitelně i svými hity, na ty největší došlo tradičně až před koncem koncertu – Šrouby a matice si zpíval celý sál, Hledá se žena jej ukončila, ale všem bylo jasné, že na nějaký přídavek ještě musí dojít. Zaplněný sál si vytleskal ještě Travolu a úplnou hudební tečku udělal další hit – Františkovy Lázně. Pak už jen autogramiáda celé kapely a společné focení u připravené foto stěny.

Několik stovek lidí všech generací se sešlo v sobotu před osmnáctou hodinou na kolínském Karlově náměstí před radnicí, aby zavzpomínalo a uctilo památku 17. listopadu.
Na 17. listopad v Kolíně vzpomínali s písněmi Karla Kryla
Shromáždění k výročí 17. listopadu.
Jak jsme se změnili 1989–2018