Na originální předtančení se chlapci oblékli do bondovských bílých košil a černých kalhot, dívky zvolily jednotné šaty se síťovanými punčochami. Netradičně studentský ples zahájil starosta města Vít Rakušan. „Přišel jsem, protože mě o to studenti požádali. Videem i předtančením hned prvním plesem nastavili laťku kvality hodně vysoko,“ vyznal se první muž města.

Ilustrační foto
Kolín se co do zadlužení dostal z rizikových čísel

Než se maturanti převlékli do plesových rób, pobavilo přítomné nejdříve předtančení latinskoamerických tanců v provedení Pavla Mandlíka a Sáry Johannesové, třetího nejlepšího páru do jedenadvaceti let v republice a Nikola Verešová předvádějící cvičení v šále zvané fly joga. Za studenty pak promluvili Ondřej Hruška a Klára Němcová, tradičně vtipně přítomné pozdravil ředitel školy Ivo Zachař.

Autor kreslených vtipů Jiří Koštýř zvesela uvedl svoji výstavu v knihovně.
OBRAZEM: Do výstavního roku se v Kolíně zase vstupovalo s humorem

Pak už si každý z budoucích maturantů užil svých pár minut slávy na červeném koberci za asistence ohňů a konfet, dostal z rukou třídní učitelky Jitky Křičkové šerpu a po přípitku a zametení mincí naházených pro štěstí, mezi nimiž nechyběly dámské kalhotky i pánské trenýrky, došlo i na taneční sólo s profesory a rodiči za hudebního doprovodu kapely Paragraf 202 se zpěvačkou Janou Bechyňovou. Hostem bálu pak byl mladými přítomnými bouřlivě aplaudovaný zpěvák Nikolas Josef, o půlnoční překvapení se postarali sami maturanti.

Ilustrační foto
Útulkem prošlo 182 psích ztracenců
Ilustrační foto
Poslali peníze dětským domovům