„My jsme se dnes těšili už na zkoušku, natož pak na vás,“ vyznala se v úvodu koncertu cembalistka Jitka Nováková, která stojí za koncertní dramaturgií a celým večerem provázela.

V úvodní skladbě o zamilovaném pastýři skladatele Jeana Phillipa Rammeaua se předvedli všichni členové, tedy kromě Novákové ještě flétnistka Kateřina Chudobová, sopranistka Johana Rosická a hráč na violoncello Bledar Zajmi.

Z koncertu Stamicova kvarteta v Městském společenském domě v Kolíně v rámci Kruhu přátel hudby.
Sálem společenského domu zněla muzika, sezonu zahájilo Stamicovo kvarteto

Další skladbě pak dominovala zobcová flétna. „Je to důkaz, že tento nástroj nezní jen v základních uměleckých školách,“ uvedla ji Jitka Nováková, která dostala příležitost v následujícím rondu pro cembalo a basso continuo a před přestávkou se k cembalu a violoncellu přidala opět flétna.

Po pauze dostala opět příležitost zpěvačka, aby se zaskvěla v árii z opery L’Amant jaloux za doprovodu cembala, tento nástroj pak následujících skladbách doprovodila nejdříve flétna a poté violoncello, na závěrečné variace skladatele Adolpha Charlese Adama se na pódiu sešli opět všichni zúčastnění interpreti a nadšený potlesk zaplněného sálu je pak vrátil ještě na drobný přídavek.

Bitva u Kolína
Historické bitvy, Plaňany fest, Chinaski. Letní kulturní akce budou

„Moc vám děkujeme, pro nás je váš potlesk něco jako živá voda,“ děkovala na závěr Jitka Nováková.

Naposledy před prázdninami se členové Kruhu přátel hudby sejdou předposlední červnové úterý, a to tentokrát v kolínské synagoze, kde zahraje špičkové Smetanovo trio.