Ve chvíli, kdy bylo hlasování ukončeno, svítila u jejich jména číslovka 815. jen o jeden hlas méně měla další místní hudební parta Wasabi. Ta se navíc původně neměla ani letošního ročníku zúčastnit.

„Dva dny před festivalem svoji účast pro onemocnění zpěvačky zrušila kapela 13 PM, Wasabi měli hrát ve stanu, tak jsme je oslovili a oni za dvacet minut hraní potvrdili,“ shrnula Markéta Březinová, jedna z organizátorek festivalu.

Chemické pokusy prováděné studenty.
Podívejte se: Kolínské gymnázium oslavilo 150. výročí pestrým programem

Na třetím místě s 327 hlasy se umístila metalová parta Morte Forte z Chlumce nad Cidlinou kombinující metalové riffy s dechovými nástroji, čtvrté místo obsadila kolínská parta okolo kytaristy Jana Darebného říkající si Ksanax & the Spicy Lords s 205 hlasy, zajímavou trojici s cirkusovým oblečením Comedy & Beat vyneslo na páté místo 118 hlasů, kapela Srdcovice zaujala šestnáct posluchačů. Vítězná kapela obdržela nejen putovní i vlastní cenu, ale i šek na padesát tisíc korun určených na natočení desky. Jak dokáže vítezství v této soutěži nakopnout, ukázaly ten den hned dvě kapely.

Loňští vítězové KluciZND předvedli i přes své mládí vyzrálý a suverénní hudební i pódiový výkon, předloňští premianti eNDee zase s čerstvou deskou v zádech s dechovou sekcí a dvěma zpěvačkami zvuk bandu a osobitou vyzrálou vlastní tvorbu. Jako vždy zahráli i slavní hosté: Už v půl druhé odpoledne se zaplnil amfiteátr fanoušky písničkáře Pokáče a především děti s rodiči stály frontu u stánku s jeho suvenýry a na podpis či společnou fotografii. Pokáč nezklamal a s kytarou i ukulele zazpíval všechny své hity o poště, kočce i jak je levej, plešatej či fandí Spartě. Nejen písně z repertoáru slovenského Elánu už za tmy předestřel jeho člen Vašo Patejdl hrající na klávesy, tečku pak udělala tvrdá kapela Support Lesbiens. Petr Fořt přivezl svůj vynález Live Jukebox vyhrávající u altánku, na děti čekaly skákací hrad a další atrakce, ale i malování na obličej, airbrush či fotokoutek, výroba placek, pro všechny výstava aut, kterou zpestřili svojí účastí i závodníci Tomáš Ouředníček a David Křípal, celým takřka dvanáctihodinovým maratónem provázela Kateřina Pechová.

Z megakoncertu Rybiček 48 ve Vlašském dvoře v Kutné Hoře.
Podívejte se: Na megakoncert Rybiček 48 dorazily do Kutné Hory tisíce fanoušků

Výtěžek ze vstupného a dalších placených aktivit v areálu předalo vedení automobilky jednak Kateřině Bártové, která je po nezaviněné automobilové havárii upoutána na invalidní vozík a peníze jí pomohou k jeho elektrickému pohonu, další finance pak putovaly nadačnímu fondu Nevzdáme to na Komunikační piktogramy.