V předposlední letošní pátek se tu představily skupiny Sakra! a Blue Bucks. Formaci Sakra! tvoří zkušení rockoví hudební matadoři, společně však spolu hrají jen několik měsíců a koncert U Vodvárků byl teprve třetím v jejich historii. Přesto už měli slušnou diváckou kulisu a dokonce fan klub v kapelních tričkách, s parukami na hlavách mužské části a s transparentem.

Jejich písničky zatím fanoušci neznají, takže si texty zpívali jen ti nejvěrnější, přesto několik chytlavých sloganů zaujalo hned na první dobrou. To místní Blue Bucks už je legendou a jejich největší pecky si tradičně zpívá celý sál. Modří kozlové před časem změnili sestavu, kapela je v pohodě a po dlouhé době i tvoří nové písničky. „Materiálu máme na dvě desky, po delší době útlumu mě napadají texty i muzika, na jaře jdeme do studia natočit další desku a možná v dohledné době bude následovat další," svěřil se zpěvák a duše kapely Jiří Kampe.

Kromě fanoušků rocku se v sále sešli činovníci a fanoušci místního hokejového klubu, podle kterého si dala kapela jméno a kteří ten den sehráli společné utkání a od začátku se dožadovali zahrání klubové hymny pojmenované Cukrárna, kterou však kapela na připraveném play listu neměla. „Nakonec jsme ji hráli asi třikrát, produkci jsme končili okolo druhé ranní a pak byla ještě diskotéka," smál se druhý den Kampe. Do varu fanoušky uvedly největší hity skupiny jako jsou Alkohol, Paragáni, Budeme si spolu hrát, Sázavský mariňák, převzatá Highway To Hell nebo písničkové oslavy piv Staropramen a Gambáč chlazený.

Zdeněk Hejduk