Pár minut po naplánovaném začátku v osmnáct hodin jen přijíždějícím kapelám zahrála kutnohorská trojice říkající si Bent Ticket a produkující sympatické blues s cajonem, basovou a elektroakustickou kytarou. Následující kolínský Do hlavy brouk pak předvedl rockové písničkářství a Sendwitch z Poděbrad mající za sebou právě skončené turné s kapelou Harlej zase perfektní profesionální výkon včetně přivezených dodatečných světel, aparatury a nabízených triček, trsátek či samolepek. Právě na tuto kapelu dorazilo prvních několik fanoušků, počet lidí v sále také zvýšily přítelkyně muzikantů. Debutová deska Sendwitche je na spadnutí.

L.O.S. z Kutné Hory jsou již letitou partou, z tvrdého grunge trošku ustoupili, přesto zaujali sehraností a melodičností. Tečku udělala domácí parta letitých muzikantů říkající si Los utřinos, která přesto, že přijela z jiného koncertu v Nymburce, ještě s chutí zahrála bluesové písničky především z pera jejich kytaristy, hráče na foukací harmoniku a zpěváka Jaroslava Dvořáka.

„Kapely si zaslouží absolutorium, přijížděly v domluvený čas, byly rychle nazvučené a do hraní daly všechno. Naopak počet návštěvníků je tragický, nejvíc nás mrzí, že nepřišel ani nikdo z rodičů nebo pedagogů z kolínské speciální školy, které měl být na jejich Hry pro radost případný finanční výtěžek věnován. Uvidíme, kolik bude stát výlep plakátů, na který máme přislíbenou slevu, ale rozhodně to nebude žádná velká částka, což je škoda. Všichni ostatní účastníci, včetně zvukaře a osvětlovače pracovali celý večer zadarmo. Přemýšlíme, jestli akci posunout na podzimní termín, sehnat nějakou známou hudební tvář, nebo ji úplně zrušit, což by byla při tolika ročnících určitě škoda,“ zamýšleli se během večera organizátoři.

Burza vinylů nabídla řadu zajímavých pamětnických desek.
Na setkání sběratelů plynule navázal prodej vinylových desek
Kolín – Dva dny opanovala velký sál Městského společenského domu v Kolíně ze tří čtvrtin ženská rocková kapela Geia Mesiah.
OBRAZEM: Gaia Mesiah zakončila dvoudenní soustředění výborným koncertem
Již po třiadvacáté uspořádala druhou květnovou sobotu v kolínské jízdárně místní šermířská skupina Páni z Kolína rekonstrukci dějinné události, především samozřejmě bitvy.
V kolínské jízdárně se bojovalo za posledního krále