Taková je odpověď na otázku, jak vznikl fotografický nápad Kolíňáka Marka Jelínka, který vystavil fotografie zachycující lidi se srdcem na dlani dostali do ruky dřevěné srdce a fotograf zachycoval jejich reakce.

„Ukážou přirozené gesto, nebo se rozzáří jako malé děti. Nebo něco úplně jiného, každý je individuální. Zkrátka jde o přítomnost," řekl fotograf, který se na vernisáži se třemi kamarády zároveň postaral o kulturní vložku v podobě muziky, úvodního slova se chopil ředitel Domu dětí a mládeže v Kolíně Luboš Votroubek.

Podle jeho slov jde o to dostat tímto gestem lidi od každodenních problémů do přítomného okamžiku radosti. „Většinou se ptám na tohle: kdyby tohle srdíčko mělo zachránit někomu život, jak bys mu ho dal, aby člověk pochopil, že mu ho daruješ?"

A poté fotí reakce. Marek Jelínek vystavil ve třiadvaceti rámech fotografie jak těchto reakcí, tak i fotografií ze svých cest po světě. Dřevěné srdce na mnoha fotografiích s sebou zároveň veze do střední a jižní Ameriky, s partou dobrodruhů chce tuto cestu urazit na koloběžce.