Australské hvězdy vystoupí v kolínském Scapinu

Kolín – Wolf Mail, původně kanadská bluesrocková kapela, která nyní působí v Austrálii zahraje dnes v rámci Scapino Blues Fest Live. Vystoupení začne ve Scapinu v 19 hodin. V pátek bude festival pokračovat vystoupením uznávané americké kapely ze Seattlu. GravelRoad.

V sobotu opečou buřty, v neděli budou soutěžit

Kořenice – Kořeničtí se sejdou oba víkendové dny. V sobotu je pro děti připravené opékání buřtů, které by mělo začít v 18 hodin. Na 21 hodinu je nachystané překvapení. V neděli se pak místní sejdou ve 14 hodin, kdy budou připravené pouťové hry pro děti i skákací hrad, opičí dráha nebo závody v pytli.

Hry pro radost ozvláštnili motorky i šermíři
OBRAZEM: Hry pro radost ozvláštnili motorky i šermíři

Milovníci country hudby se sejdou v Červených Pečkách

Červené Pečky – Již po dvaatřicáté se koná festival Červenopečecká pecka. Tu v pátek 23. června od 19 hodin zahájí v Zámeckém parku domácí kapela Trampoty. Následovat bude speciální uskupení The Countries, Wyrton s Honzou Rotem, kytarové duo Acoustic Boise Band a Ivan Hlas trio.

Školní jarmark nabídne hudební a taneční program

Týnec nad Labem – Třetí školní jarmark se na školním hřišti uskuteční už v pátek 23. června od 16 hodin. Na programu bude mimo jiné hudební, taneční a sportovní vystoupení žáků. Po celou dobu bude možnost zakoupit výrobky žáků. Zvaní jsou rodiče žáků, ale také ostatní obyvatelé města.

Připravují noční prohlídky

Kutná Hora – Noční prohlídky v Katedrále Nanebevzetí Panny Marie a sv. Jana křtitele v Sedlci se již staly nedílnou součástí Kutnohorského léta. Nejinak tomu bude v letošním roce. Až do konce prázdnin se noční prohlídky budou pravidelně konat každý týden v úterý od 20 hodin, kdy kostýmovaný průvodce návštěvníky provede všemi unikátními místy katedrály.

Jógu budou cvičit na hřišti

Jestřabí Lhota – Každou neděli, tedy pokud bude příznivé počasí, se budou zájemci o cvičení jógy scházet na fotbalovém hřišti v Jestřabí Lhotě od 18.30 hodin. První hodina se již uskutečnila, další zájemci se však mohou přidat. Cvičení, které obsahuje jógu, posilování, cviky proti bolesti zad, pilates a relaxaci jsou vhodné pro všechny věkové kategorie. Každý by si s sebou měl vzít vhodné oblečení a karimatku. Hodiny vede instruktorka Martina Střepinová. Cvičení jógy venku je oblíbené také v Radimi, kde se cvičí v zámecké zahradě pod vedením Ireny Mrázkové.

Ilustrační foto.
Nařčený mladík se brání! „Mstí se mi,“ tvrdí